Browsing by Author Hugo Calixto Fonseca

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Issue DateTitleAuthor(s)Type
2021Desenvolvimento de barras alimentícias utilizando misturas de frutas desidratadasMilton Nobel Cano-Chauca; Daniela Silva Rodrigues; Adriana Gonçalves Freitas; Hugo Calixto Fonseca; Kelem Silva FonsecaCapítulo de Livro
9-Aug-2020Effect of maturation stage on the physical-chemical composition and bioactive compounds of Solanum granosos-leprosum Dunal fruitsLeandro Levate Macedo; Cíntia da Silva Araújo; Daiana Ribeiro Vilela; Hugo Calixto Fonseca; Nádjla Miranda Vilela Goulart; Eduardo Valério de Barros Vilas BoasArtigo de Periódico
2020Growth, viability, and post-acidification of Lactobacillus plantarum in bovine transition milkHugo Calixto Fonseca; Eduardo Robson Duarte; Lívia Caroliny Almeida Santos Souza; Emanuelly Gomes Alves Mariano; Ana Clarissa dos Santos Pires; Tatiana Santos Lima; Maximiliano Soares PintoArtigo de Periódico
9-Oct-2021Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0743 and Lacticaseibacillus paracasei subsp. paracasei LBC-81 metabolism during the single and mixed fermentation of tropical fruit juicesHugo Calixto Fonseca; Dirceu de Sousa Melo; Cíntia Lacerda Ramos; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas SchwanArtigo de Periódico
2-Jul-2021Perfil físico-químico de queijos artesanais do Norte de Minas GeraisLilian Ferreira Neves; Hugo Calixto Fonseca; Mariuze Loyanny Pereira Oliveira; Cintya Neves de Souza; Grayce Laiz Lima Silveira Durães; Eduardo Robson Duarte; Marcelo Resende de SouzaArtigo de Periódico
Apr-2020Physicochemical, rheological, microbiological and sensory properties of newly developed coffee flavored kefirWallaf Costa Vimercati; Cíntia da Silva Araújo; Leandro Levate Macedo; Hugo Calixto Fonseca; Jéssica Sousa Guimarães; Luiz Ronaldo de Abreu; Sandra Maria PintoArtigo de Periódico
15-May-2020Probiotic properties of lactobacilli and their ability to inhibit the adhesion of enteropathogenic bacteria to Caco-2 and HT-29 cellsHugo Calixto Fonseca; Dirceu de Sousa Melo; Cíntia Lacerda Ramos; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas SchwanArtigo de Periódico
2021Processamento térmico do leite: termização, pasteurização e UHTCintia da Silva Araújo; Wallaf Costa Vimercati; Leandro Levate Macedo; Raquel Reis Lima; Cíntia Tomaz Sant'Ana; Solciaray Cardoso Soares Estefan de Paula; Magno Fonseca Santos; Hygor Lendell Silva de Souza; Pedro Henrique Alves Martins; Hugo Calixto Fonseca; Ramon Ramos de PaulaCapítulo de Livro
2017Processo fermentativo do suco de mangaba (hancornia speciosa) por lactobacillus caseiHugo Calixto Fonseca; Emanuelly Gomes Alves Mariano; Grazielle Layanne Mendes Santos; Larissa Bessa Fernandes; Adair da Silva Santos FilhoArtigo de Periódico
2021Propriedades físico-químicas da polpa de tamarillo (Solanum betaceum) e sua aplicabilidade na elaboração de sorvetesCláudia Maciel Fernandino; Adriano Tertuliano Nepomuceno; Hugo Calixto Fonseca; Rejiane Avelar Bastos; Juliana Pinto de LimaArtigo de Periódico
2017Queijo tipo mascarpone sabor "pequi"Maria Luiza Duarte Fonseca; Hugo Calixto Fonseca; Mariuze Loyane p. Oliveira; Karolina Soares da Silva; Ana Flávia Campos Santos; Lenita Sena de Assis; Crisberg Luan Marques da Silva; Claudia Regina VieiraArtigo de Evento
18-Sep-2021Selection and molecular identification of lactic acid bacteria with probiotic potential from girolando calves raised in a semiarid regionEduardo Robson Duarte; Vanessa de Araújo Veloso; Aniele de Cássia Rodrigues Veloso; Fernanda Guimarães; Hugo Calixto Fonseca; Danielle Soares Malveira; Thiago Gomes dos Santos Braz; Maximiliano Soares PintoArtigo de Periódico
Feb-2018Seleção de bactérias láticas com potencial probiótico provenientes do leite de transição bovino fermentadoFernanda Guimarães; Vanessa de Araújo Veloso; Danielle Soares Malveira; Hugo Calixto Fonseca; Maximiliano Soares Pinto; Roberta Torres Careli; Eduardo Robson DuarteArtigo de Periódico
Feb-2022Sensory and flavor-aroma profiles of passion fruit juice fermented by potentially probiotic Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0743 strainHugo Calixto Fonseca; Dirceu de Sousa Melo; Cíntia Lacerda Ramos; Aline Galvão Tavares Menezes; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas SchwanArtigo de Periódico
2016Uso da cinza da casca de arroz na adsorção de cromo hexavalenteHugo Calixto Fonseca; Silvana Calixto Fonseca; Cláudia Aparecida Fernandes PereiraArtigo de Periódico
2017Utilização de óleo de buriti na elaboração de queijo tipo mascarponeKarolina Soares da Silva; Hugo Calixto Fonseca; Mariuze Loyane Oliveira; Maria Luiza Duarte Fonseca; Ana Flávia Campos Santos; Lenita Sena de Assis; Crisberg Luan Marques da Silva; Claudia Regina VieiraArtigo de Evento