Browsing by Author Carlos Augusto Rosa

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 107  next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2016Analysis of the microbial quality of commercialized tropical fruit ice cream in Belo Horizonte, BrazilGabriella B. L. Lima; Mariana R. S. Lucas; Carlos Augusto Rosa; Fátima C. O. GomesArtigo de Periódico
Sep-2019Antagonistic lactic acid bacteria in association with Saccharomyces cerevisiae as starter cultures for standardization of sour cassava starch productionFernanda Corrêa Leal Penido; Carmen de Oliveira Goulart; Yara Cristina Fidelis Galvão; Carolina Vasconcelos Teixeira; Roseane Batitucci Passos de Oliveira; Beatriz Martins Borelli; Gabriele Moreira Guimarães; Elisabeth Neumann; Denise Sande; Raquel Linhares Bello de Araújo; Carlos Augusto Rosa; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
2018Anti-candida activity of cinnamon inhibition of virulence factors of clinical strains of Candida albicans by essential oil of Cinnamomum zeylanicumPriscila Codeiro de Lima Carvalho; Nívea Pereira de Sá; Inayara Cristina Alves Lacerda; Carla Pataro; Luiz Henrique Rosa; Rodrigo Silva Alves; Juliana Pereira Lyon; Carlos Augusto Rosa; Susana JohannArtigo de Periódico
2016Antifungal activity of eicosanoic acids isolated from the endophytic fungus Mycosphaerella sp. against Cryptococcus neoformans and C. gattiiCristiane Bigatti Pereira; Nívea Pereira de Sá; Beatriz Martins Borelli; Carlos Augusto Rosa; Paulo Jorge Sanches Barbeira; Betania Barros Cota; Susana JohannArtigo de Periódico
2016Antifungal activity of extracts from Atacama Desert fungi against Paracoccidioides brasiliensis and identification of Aspergillus felis as a promising source of natural bioactive compoundsGraziele Mendes; Vivian Nicolau Gonçalves; Elaine Souza-Fagundes; Markus Kohlhoff; Carlos Augusto Rosa; Carlos Leomar Zani; Betânia Barros Cota; Luiz Henrique Rosa; Susana JohannArtigo de Periódico
2017Antifungal and antioxidant activity of fatty acid methyl esters from vegetable oilsMaria E. A. Pinto; Sthéfane G. Araújo; Marcela L. Morais; Nívea P. Sá; Caroline M. Lima; Carlos Augusto Rosa; Ezequias P. Siqueira; Susana Johann; Luciana A. R. S. LimaArtigo de Periódico
2017Antimycobacterial and antimalarial activities of endophytic fungi associated with the ancient and narrowly endemic neotropical plant Vellozia gigantea from BrazilMariana Costa Ferreira; Charles L. Cantrell; David E. Wedge; Vívian N. Gonçalves; Melissa R. Jacob; Shabana Khan; Carlos Augusto Rosa; Luiz H. RosaArtigo de Periódico
28-Feb-2007Atividade antimicrobiana de fungos endofíticos isolados de plantas de ecossistemas de Ipucas no estado do TocantinsLia Cardoso Rocha Saraiva TeixeiraDissertação de Mestrado
26-Feb-2013Avaliação da produção de bioetanol por linhagens de Spathaspora passalidarum isoladas da Floresta Amazônica BrasileiraMonaliza de Araujo MeloDissertação de Mestrado
14-Nov-2018Avaliação da produção de xilitol em hidrolisado hemicelulósico de bagaço de cana de açúcar por linhagens de Cyberlindnera xylosilytica e Wickerhamomyces rabaulensisFernanda Palladino PedrosoTese
17-Jan-2011Avaliação de parâmetros de virulência em leveduras do gênero Candida obtida do dorso lingual e canais radiculares necróticos portadores de periodontite apical primáriaTatiana Teixeira de MirandaTese de Doutorado
23-Feb-2010Avaliação microbiológica e caracterização físico-química de águas de coco comercializadas em Belo Horizonte, Minas GeraisNatalia Oliveira PereiraDissertação de Mestrado
11-Oct-2013Bioprospecção e caracterização de substâncias antifúngicas capazes de inibir espécies patogênicas de Cryptococcus a partir dos extratos de fungos endofíticos associados a plantas endêmicas de diferentes ecossistemas brasileirosCristiane Bigatti PereiraTese
2020Biotechnological applications of the medicinal plant and its isolated endophytic bacteriaValéria Macedo Cardoso; Fernanda Fraga Campos; Ana Raquel de Oliveira Santos; Marcelo Henrique Fernandes Ottoni; Carlos Augusto Rosa; Valéria Gomes de Almeida; Cristiane Fernanda Fuzer GraelArtigo de Periódico
27-Mar-2009Caracterização das populações de leveduras e dos parâmetros químicos em fermentações contaminadas durante a produção de cachaça em Minas GeraisPollyana Alves Borges da SilvaDissertação
28-Feb-2011Caracterização e purificação da toxina killer produzida pela levedura Kodamaea ohmeri ES92Marina Lages de AndradeDissertação de Mestrado
21-Mar-2007Caracterização funcional da proteína SmRbx: um aproteína de Schistosoma mansoni similar à proteína RING box envolvida no processo de UbiquitinaçãoDebora Naves SantosTese de Doutorado
25-Feb-2010Caracterização microbiológica e físico-química de refrescos comercializados em Belo Horizonte, Minas GeraisFernanda Barbosa PiloDissertação de Mestrado
2019Carotenoid-producing yeasts in the brazilian biodiversity: isolation, identification and cultivation in agroindustrial wasteDeborah M. Otero; Bruna A. Bulsing; Katira da M. Huerta; Carlos Augusto Rosa; Rui C. Zambiazi; Carlos A. V. Burkert; Janaína F. de M. BurkertArtigo de Periódico
2020Cashew wine and volatile compounds produced during fermentation by non-Saccharomyces and Saccharomyces yeastEster Seixas Bullé Rêgo; Carlos Augusto Rosa; Ana Luiza Freire; Ana Maria de Resende Machado; Fátima de Cássia Oliveira Gomes; Ayslan Santos Pereira da Costa; Marcelo da Costa Mendonça; Maria Lucila Hernández-Macedo; Francine Ferreira PadilhaArtigo de Periódico