Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/1843/40385
Type: | Artigo de Periódico |
Title: | Pectin-rich by-products in feeding horses: a review |
Other Titles: | Subprodutos ricos em pectina na alimentação de cavalos: uma revisão |
Authors: | Adalgiza Souza Carneiro de Rezende Rafael Henrique Prado Silva Diogo Felipe da Silva Inácio |
Abstract: | Annually, million tons of agro-industrial wastes are generated in Brazil. A environmentally friendly and economically viable destination for agro-industrial by-products is their use in animal feed, reducing feed costs of the farm. Some products can replace conventional foods such as corn, soybeans and wheat, without incurring losses in animal performance. So the competition by using the same raw materials used in food and feed decreases and higher amount of grain will be used for human consumption. The by-products rich in pectins have high digestible energy content for its high rate of cecal degradation and are used as substitutes for grains rich in starch which traditionally make up the diet of horses. The objective of this review was to describe on the inclusion of by-products rich in pectins in the horses’ diet, emphasizing their benefits to the animal’s health. For the inclusion of pectin-rich by-products such as beet pulp, citrus pulp and soybean hulls in horse’s diet will be observed the nutritional composition, presence of anti-nutritional factors, palatability, feeding behavior and digestibility of nutrients. More research will be realized to evaluate the effects of the use of pectin-rich byproducts in horse’s diet. |
Abstract: | Anualmente, milhões de toneladas de resíduos agroindustriais são gerados no Brasil. Um destino ecologicamente correto e economicamente viável para os subprodutos agroindustriais é a sua utilização na alimentação animal, reduzindo os custos de alimentação da fazenda. Alguns produtos podem substituir alimentos convencionais como milho, soja e trigo, sem incorrer em perdas no desempenho animal. Assim, a competição pelo uso das mesmas matérias-primas utilizadas nos alimentos e rações diminui e maior quantidade de grãos será utilizada para consumo humano. Os subprodutos ricos em pectinas possuem alto teor de energia digestível por sua alta taxa de degradação cecal e são utilizados como substitutos de grãos ricos em amido que tradicionalmente compõem a dieta de equinos. O objetivo desta revisão foi descrever sobre a inclusão de subprodutos ricos em pectinas na dieta de equinos, enfatizando seus benefícios à saúde do animal. Para a inclusão de subprodutos ricos em pectina como polpa de beterraba, polpa cítrica e casca de soja na dieta de equinos serão observadas a composição nutricional, presença de fatores antinutricionais, palatabilidade, comportamento alimentar e digestibilidade dos nutrientes. Mais pesquisas serão realizadas para avaliar os efeitos do uso de subprodutos ricos em pectina na dieta de equinos. |
Subject: | Equino Polpa de beterraba Polpa cítrica Casca de soja Dieta |
language: | eng |
metadata.dc.publisher.country: | Brasil |
Publisher: | Universidade Federal de Minas Gerais |
Publisher Initials: | UFMG |
metadata.dc.publisher.department: | VET - DEPARTAMENTO DE ZOOTECNIA |
Rights: | Acesso Aberto |
metadata.dc.identifier.doi: | https://doi.org/10.1080/23311932.2016.1193925 |
URI: | http://hdl.handle.net/1843/40385 |
Issue Date: | 2016 |
metadata.dc.url.externa: | https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/23311932.2016.1193925 |
metadata.dc.relation.ispartof: | Cogent food & agriculture |
Appears in Collections: | Artigo de Periódico |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2016_Pectin rich by products in feeding horses A review.pdf | 863.17 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.