Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1843/40385
Type: Artigo de Periódico
Title: Pectin-rich by-products in feeding horses: a review
Other Titles: Subprodutos ricos em pectina na alimentação de cavalos: uma revisão
Authors: Adalgiza Souza Carneiro de Rezende
Rafael Henrique Prado Silva
Diogo Felipe da Silva Inácio
Abstract: Annually, million tons of agro-industrial wastes are generated in Brazil. A environmentally friendly and economically viable destination for agro-industrial by-products is their use in animal feed, reducing feed costs of the farm. Some products can replace conventional foods such as corn, soybeans and wheat, without incurring losses in animal performance. So the competition by using the same raw materials used in food and feed decreases and higher amount of grain will be used for human consumption. The by-products rich in pectins have high digestible energy content for its high rate of cecal degradation and are used as substitutes for grains rich in starch which traditionally make up the diet of horses. The objective of this review was to describe on the inclusion of by-products rich in pectins in the horses’ diet, emphasizing their benefits to the animal’s health. For the inclusion of pectin-rich by-products such as beet pulp, citrus pulp and soybean hulls in horse’s diet will be observed the nutritional composition, presence of anti-nutritional factors, palatability, feeding behavior and digestibility of nutrients. More research will be realized to evaluate the effects of the use of pectin-rich byproducts in horse’s diet.
Abstract: Anualmente, milhões de toneladas de resíduos agroindustriais são gerados no Brasil. Um destino ecologicamente correto e economicamente viável para os subprodutos agroindustriais é a sua utilização na alimentação animal, reduzindo os custos de alimentação da fazenda. Alguns produtos podem substituir alimentos convencionais como milho, soja e trigo, sem incorrer em perdas no desempenho animal. Assim, a competição pelo uso das mesmas matérias-primas utilizadas nos alimentos e rações diminui e maior quantidade de grãos será utilizada para consumo humano. Os subprodutos ricos em pectinas possuem alto teor de energia digestível por sua alta taxa de degradação cecal e são utilizados como substitutos de grãos ricos em amido que tradicionalmente compõem a dieta de equinos. O objetivo desta revisão foi descrever sobre a inclusão de subprodutos ricos em pectinas na dieta de equinos, enfatizando seus benefícios à saúde do animal. Para a inclusão de subprodutos ricos em pectina como polpa de beterraba, polpa cítrica e casca de soja na dieta de equinos serão observadas a composição nutricional, presença de fatores antinutricionais, palatabilidade, comportamento alimentar e digestibilidade dos nutrientes. Mais pesquisas serão realizadas para avaliar os efeitos do uso de subprodutos ricos em pectina na dieta de equinos.
Subject: Equino
Polpa de beterraba
Polpa cítrica
Casca de soja
Dieta
language: eng
metadata.dc.publisher.country: Brasil
Publisher: Universidade Federal de Minas Gerais
Publisher Initials: UFMG
metadata.dc.publisher.department: VET - DEPARTAMENTO DE ZOOTECNIA
Rights: Acesso Aberto
metadata.dc.identifier.doi: https://doi.org/10.1080/23311932.2016.1193925
URI: http://hdl.handle.net/1843/40385
Issue Date: 2016
metadata.dc.url.externa: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/23311932.2016.1193925
metadata.dc.relation.ispartof: Cogent food & agriculture
Appears in Collections:Artigo de Periódico

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2016_Pectin rich by products in feeding horses A review.pdf863.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.