Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1843/50182
Type: Artigo de Periódico
Title: Storage and methyl jasmonate in postharvest conservation of roses cv. Avalanche
Other Titles: Tempo de armazenamento e metil jasmonato na conservação pós-colheita de rosas cv. Avalanche
Authors: Guilherme Mariano Manfredini
Patrícia Duarte de Oliveira Paiva
Elka Fabiana Aparecida Almeida
Michele Valquíria dos Reis
Mariane Oliveira Maia
Abstract: The use of methyl jasmonate has demonstrated its efficiency to extend the vase life of cut flowers. The objective of this study was to evaluate the effect of methyl jasmonate associated with storage at low temperatures on the postharvest quality of Rosa cv. Avalanche stems. The treatments consisted of 125, 250, 500 and 1000 μM of methyl jasmonate, besides the control with distilled water. The flower buds were sprayed with 4 mL of the solution, according to the treatments, and then kept in a cold chamber (1 °C) for periods of 2 and 6 days. Subsequently, the stems were taken to the postharvest laboratory at a temperature of 16 °C. Better quality, higher fresh weight and water absorption were observed in flower stems stored for 2 days. The application of methyl jasmonate caused less turgescence and greater darkening of roses. It was possible to conclude that two days is the best storage time at 1 °C and the use of methyl jasmonate does not maintain the quality of roses cv. Avalanche after harvest.
Abstract: O uso do metil jasmonato tem demonstrado sua eficiência em prolongar a vida de vaso de flores de corte. Assim, objetivou-se avaliar o efeito do metil jasmonato associado ao armazenamento em baixas temperaturas na qualidade de hastes florais de Rosa cv. Avalanche após a colheita. Os tratamentos foram constituídos de 125, 250, 500 e 1000 µM de metil jasmonato, além do controle com água destilada. Os botões florais foram pulverizados com 4 ml da solução de acordo com os tratamentos e após, mantidos em câmara fria a 1 °C por períodos de 2 e 6 dias. Posteriormente, as hastes foram levadas para o laboratório pós-colheita com temperatura de 16 °C. Melhor qualidade, maiores valores de massa fresca e absorção de água foram observadas em hastes florais armazenadas por 2 dias em câmara fria. A aplicação de metil jasmonato ocasionou menor turgescência e maior escurecimento das rosas. Conclui-se que o melhor tempo de armazenamento a 1 °C é de dois dias e que o uso de metil jasmonato não mantém a qualidade de rosas cv. Avalanche após a colheita.
Subject: Flores - Cultivo
Rosas
language: eng
metadata.dc.publisher.country: Brasil
Publisher: Universidade Federal de Minas Gerais
Publisher Initials: UFMG
metadata.dc.publisher.department: ICA - INSTITUTO DE CIÊNCIAS AGRÁRIAS
Rights: Acesso Aberto
metadata.dc.identifier.doi: https://doi.org/10.14295/oh.v23i2.992
URI: http://hdl.handle.net/1843/50182
Issue Date: 11-Jul-2017
metadata.dc.url.externa: https://ornamentalhorticulture.com.br/rbho/article/view/992
Appears in Collections:Artigo de Periódico

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Storage and methyl jasmonate in postharvest conservation of roses cv. Avalanche.pdf1.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.