Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1843/67196
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dc.creatorOtaviano Souza Pires Netopt_BR
dc.creatorLúcio Carlos Gonçalvespt_BR
dc.creatorDiogo Gonzaga Jaymept_BR
dc.creatorFelipe Pedrosa Melgaçopt_BR
dc.creatorGabriela Maldini Penna de Mascarenhas Amaralpt_BR
dc.creatorJoão Pedro da Costa Alves Oliveirapt_BR
dc.creatorIsabella Hoske Gruppioni Côrtespt_BR
dc.creatorDalvana dos Santospt_BR
dc.creatorPedro Dias Sales Ferreirapt_BR
dc.date.accessioned2024-04-15T19:57:05Z-
dc.date.available2024-04-15T19:57:05Z-
dc.date.issued2016-
dc.citation.volume13pt_BR
dc.citation.issue02pt_BR
dc.citation.spage4621pt_BR
dc.citation.epage4626pt_BR
dc.identifier.issn1983-9006pt_BR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1843/67196-
dc.description.abstractThere have constantly been sought better results in animal performance, and nutrition is one of the key points in this improvement. The grain processing is an alternative to increase the digestibility of dry matter and thus improve feed conversion. The aim of this review is to approach the practical preparation and use of silage moisture corn in cattle feed. The production of silage moisture corn has economic advantage over dry corn grain, especially in the process of completion of harvesting and storage of the raw material. To evaluate ruminal degradability of dry matter, one realizes that the measure that improves processing of corn grain increases the effective degradability of dry matter. However, when assessing the performance of calves, heifers and dairy cows supplemented with the same amounts of damp silage and ground corn grain on dry matter basis, no significant differences appeared. Silage moisture corn can replace the dry ground corn grain in the diet of cattle.pt_BR
dc.description.resumoTem-se buscado constantemente melhores resultados no desempenho animal, e a nutrição é um dos pontos fundamentais nessa melhoria. O processamento dos grãos é uma alternativa para aumentar a digestibilidade da matéria seca e assim melhorar a conversão alimentar. Objetivou-se com esta revisão abordar aspectos práticos da confecção e utilização da silagem de grãos úmidos de milho na alimentação de bovinos. A produção de silagem de grãos úmidos de milho na propriedade tem vantagens econômicas ao grão seco do milho, principalmente nos processos de finalização de colheita e armazenagem da matéria prima. Ao avaliar a degradabilidade ruminal da matéria seca, percebe-se que a medida que melhora o processamento do grão de milho, aumenta a degradabilidade efetiva da matéria seca, porém ao avaliar o desempenho de bezerros, novilhos e vacas de leite suplementadas com mesmas quantidades de silagem de grão úmidos de milho e milho grão moído na base da matéria seca, não há diferenças significativas. A silagem de grãos úmidos de milho pode substituir o grão de milho seco moído na dieta dos bovinos.pt_BR
dc.format.mimetypepdfpt_BR
dc.languageporpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal de Minas Geraispt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentVET - DEPARTAMENTO DE ZOOTECNIApt_BR
dc.publisher.initialsUFMGpt_BR
dc.relation.ispartofRevista Eletrônica Nutritimept_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subject.otherMilho - Silagempt_BR
dc.subject.otherNutrição Animalpt_BR
dc.subject.otherDegradabilidadept_BR
dc.subject.otherBovinopt_BR
dc.titleSilagem de grãos úmidos de milho na alimentação de bovinos: revisãopt_BR
dc.title.alternativeMoisture silage corn grain in cattle feeding: reviewpt_BR
dc.typeArtigo de Periódicopt_BR
dc.url.externahttps://www.nutritime.com.br/artigos/artigo-370-silagem-de-graos-umidos-de-milho-na-alimentacao-de-bovinos-revisao/pt_BR
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