Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1843/68312
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.creatorPamella Grossi Desousapt_BR
dc.creatorGuilherme Lobato Menezespt_BR
dc.creatorAlan Figueiredo de Oliveirapt_BR
dc.creatorFrederico Patrus Ananias de Assis Pirespt_BR
dc.creatorRafael Araújo de Menezespt_BR
dc.creatorEduarda Chaves de Oliveirapt_BR
dc.creatorAna Eliza da Silvapt_BR
dc.creatorLúcio Carlos Gonçalvespt_BR
dc.creatorDiogo Gonzaga Jaymept_BR
dc.date.accessioned2024-05-14T20:10:30Z-
dc.date.available2024-05-14T20:10:30Z-
dc.date.issued2022-01-31-
dc.citation.volume16pt_BR
dc.citation.issue1pt_BR
dc.citation.spage1pt_BR
dc.citation.epage7pt_BR
dc.identifier.doi10.31533/pubvet.v16n01a1025.1-7pt_BR
dc.identifier.issn1982-1263pt_BR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1843/68312-
dc.description.abstractBrazilian corn is predominantly hard (vitreous), and has a lower starch digestibility compared to hybrids (farinaceous). To overcome this situation, an ensiling is performed, as the effective degradability of starch is greater in ensiled corn than in fresh corn. The aim of this review is to present the effects of prolonged silage storage on in vitro ruminal starch digestibility. A good stocked corn silage material will have a rapid pH drop, favoring lactic fermentation. When the fermentation days are extended from 120 to 240 days, an increase in the acetate and lactate concentration is observed, which may justify the gradual increase in digestibility as the fermentation progressed. Despite being an energetic food, where the crude protein does not present important levels in the silage, this parameter also showed an increase in its concentration with prolonged storage, suggesting an implication in the diet formulation. The length of silage has a positive relationship for starch digestibility, but the effect of storage time on animal performance must be evaluated.pt_BR
dc.description.resumoO milho brasileiro é predominantemente duro (vítreo), e apresenta uma menor digestibilidade do amido em relação aos híbridos (farináceos). Para contornar esta situação, é realizada uma ensilagem, pois a degradabilidade efetiva do amido é maior em milho ensilado do que no milho fresco. O objetivo desta revisão é apresentar os efeitos do armazenamento prolongado da silagem na digestibilidade ruminal in vitro do amido. Um bom material estocado de silagem de milho irá contar com uma rápida queda do pH, favorecendo a fermentação láctica. Quando se prolonga os dias de fermentação de 120 para 240 dias, é observado um aumento da concentração de acetato e lactato, o que pode justificar o aumento gradual da digestibilidade à medida que a fermentação progrediu. Apesar de ser um alimento energético, onde a proteína bruta não apresenta níveis importantes na silagem, esse parâmetro também apresentou aumento em sua concentração com um armazenamento prolongado, sugerindo implicação na formulação da dieta. O prolongamento da ensilagem tem uma relação positiva para a digestibilidade do amido, porém deve- se avaliar o efeito do tempo de armazenamento no desempenho animal.pt_BR
dc.format.mimetypepdfpt_BR
dc.languageporpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal de Minas Geraispt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentVET - DEPARTAMENTO DE ZOOTECNIApt_BR
dc.publisher.initialsUFMGpt_BR
dc.relation.ispartofPublicações em Medicina Veterinária e Zootecniapt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subject.otherArmazenamentopt_BR
dc.subject.otherEnsilagempt_BR
dc.subject.otherFermentaçãopt_BR
dc.subject.otherMilhopt_BR
dc.subject.otherProteólisept_BR
dc.titleMaior tempo de estocagem aumenta a digestibilidade do amido em silagem de milho?pt_BR
dc.title.alternativeDoes longer storage time increase starch digestibility in corn silage?pt_BR
dc.typeArtigo de Periódicopt_BR
dc.url.externahttps://ojs.pubvet.com.br/index.php/revista/article/view/149pt_BR
Appears in Collections:Artigo de Periódico

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Maior tempo de estocagem aumenta a digestibilidade do amido em silagem de milho.pdf257.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.