Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1843/73322
Type: Artigo de Periódico
Title: Nomenclatural issues concerning cultured yeasts and other fungi: why it is important to avoid unneeded name changes
Authors: Andrey Yurkov
Artur Alves
Feng-Yan Bai
Kyria Boundy-Mills
Pietro Buzzin
Neža Čadež
Gianluigi Cardinali
Serge Casaregola
Vishnu Chaturvedi
Valérie Collin
Jack W. Fell
Victoria Girard
Marizeth Groenewald
Ferry Hagen
Chris Todd Hittinger
Aleksey V. Kachalkin
Markus Kostrzewa
Vassili Kouvelis
Carlos Augusto Rosa
Diego Libkind
Xinzhan Liu
Thomas Maier
Wieland Meyer
Gábor Péter
Marcin Piątek
Vincent Robert
Jose Paulo Sampaio
Matthias Sipiczk
Marc Stadler
Takashi Sugita
Junta Sugiyama
Hiroshi Takagi
Masako Takashima
Benedetta Turchetti
Qi-Ming Wang
Teun Boekhout
Abstract: The unambiguous application of fungal names is important to communicate scientific findings. Names are critical for (clinical) diagnostics, legal compliance, and regulatory controls, such as biosafety, food security, quarantine regulations, and industrial applications. Consequently, the stability of the taxonomic system and the traceability of nomenclatural changes is crucial for a broad range of users and taxonomists. The unambiguous application of names is assured by the preservation of nomenclatural history and the physical organisms representing a name. Fungi are extremely diverse in terms of ecology, lifestyle, and methods of study. Predominantly unicellular fungi known as yeasts are usually investigated as living cultures. Methods to characterize yeasts include physiological (growth) tests and experiments to induce a sexual morph; both methods require viable cultures. Thus, the preservation and availability of viable reference cultures are important, and cultures representing reference material are cited in species descriptions. Historical surveys revealed drawbacks and inconsistencies between past practices and modern requirements as stated in the International Code of Nomenclature for Algae, Fungi, and Plants (ICNafp). Improper typification of yeasts is a common problem, resulting in a large number invalid yeast species names. With this opinion letter, we address the problem that culturable microorganisms, notably some fungi and algae, require specific provisions under the ICNafp. We use yeasts as a prominent example of fungi known from cultures. But viable type material is important not only for yeasts, but also for other cultivable Fungi that are characterized by particular morphological structures (a specific type of spores), growth properties, and secondary metabolites. We summarize potential proposals which, in our opinion, will improve the stability of fungal names, in particular by protecting those names for which the reference material can be traced back to the original isolate.
Abstract: A aplicação inequívoca de nomes de fungos é importante para comunicar descobertas científicas. Os nomes são essenciais para diagnósticos (clínicos), conformidade legal e controles regulatórios, como biossegurança, segurança alimentar, regulamentos de quarentena e aplicações industriais. Consequentemente, a estabilidade do sistema taxonómico e a rastreabilidade das mudanças nomenclaturais são cruciais para uma ampla gama de utilizadores e taxonomistas. A aplicação inequívoca dos nomes é assegurada pela preservação da história nomenclatural e dos organismos físicos que representam um nome. Os fungos são extremamente diversos em termos de ecologia, estilo de vida e métodos de estudo. Fungos predominantemente unicelulares conhecidos como leveduras são geralmente investigados como culturas vivas. Os métodos para caracterizar leveduras incluem testes fisiológicos (crescimento) e experimentos para induzir uma forma sexual; ambos os métodos requerem culturas viáveis. Assim, a preservação e a disponibilidade de culturas de referência viáveis ​​são importantes, e as culturas que representam material de referência são citadas nas descrições das espécies. Levantamentos históricos revelaram desvantagens e inconsistências entre as práticas passadas e os requisitos modernos, conforme estabelecido no Código Internacional de Nomenclatura para Algas, Fungos e Plantas (ICNafp). A tipificação inadequada de leveduras é um problema comum, resultando em um grande número de nomes de espécies de leveduras inválidos. Com esta carta de parecer, abordamos o problema de os microrganismos cultiváveis, nomeadamente alguns fungos e algas, exigirem disposições específicas ao abrigo do ICNafp. Usamos leveduras como um exemplo proeminente de fungos conhecidos em culturas. Mas o tipo de material viável é importante não apenas para leveduras, mas também para outros fungos cultiváveis ​​que são caracterizados por estruturas morfológicas específicas (um tipo específico de esporos), propriedades de crescimento e metabólitos secundários. Resumimos propostas potenciais que, na nossa opinião, irão melhorar a estabilidade dos nomes dos fungos, em particular protegendo aqueles nomes cujo material de referência pode ser rastreado até ao isolado original.
Subject: Técnicas de tipagem micológica
Fungos
Nomenclatura
language: eng
metadata.dc.publisher.country: Brasil
Publisher: Universidade Federal de Minas Gerais
Publisher Initials: UFMG
metadata.dc.publisher.department: ICB - DEPARTAMENTO DE BOTÂNICA
ICB - DEPARTAMENTO DE MICROBIOLOGIA
Rights: Acesso Aberto
metadata.dc.identifier.doi: https://doi.org/10.1186/s43008-021-00067-x
URI: http://hdl.handle.net/1843/73322
Issue Date: 2021
metadata.dc.url.externa: https://imafungus.biomedcentral.com/articles/10.1186/s43008-021-00067-x
metadata.dc.relation.ispartof: IMA Fungus
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