Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 168 to 187 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2020Labeling and classification of breads, biscuits and toasts sold as wholegrain in BrazilSarah Morais Senna Prates; Natália Adan Sabion; Juliana Sampaio Nespolo; Luciene Alves; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
2022Lactobacillus delbrueckii CIDCA 133 Ameliorates Chemotherapy-Induced Mucositis by Modulating Epithelial Barrier and TLR2/4/Myd88/NF-κB Signaling PathwayFernanda Alvarenga Lima Barroso; Enio Ferreira; Flaviano Dos Santos Martins; Mariana Martins Drumond; Pamela Mancha-agresti; Alexander Birbrair; Debmalya Barh; Vasco Azevedo; Luís Cláudio Lima de Jesus; Tales Fernando da Silva; Viviane Lima Batista; Juliana Laguna; Nina Dias Coelho-Rocha; Kátia Duarte Vital; Simone Odília Antunes Fernandes; Valbert Nascimento CardosoArtigo de Periódico
Dec-2019Lead contamination in food consumed and produced in Brazil: systematic review and meta-analysisMilton Cabralde Vasconcelos Neto; Thales Brendon Castano Silva; Vânia Eloísa de Araújo; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
2021Levantamento de aditivos alimentares em produtos alimentícios voltados para o público infantil e seus impactos na saúdeLuiza Vargas Mascarenhas Braga; Alessandro Rangel Carolino Sales Silva; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
2020Lumefantrine comparative study: single crystal, powder X-ray diffraction, hirshfeld surface and thermal analysisMaria Betânia de Freitas Marques; Maria Irene Yoshida; Christian Fernandes; Bernardo Lages Rodrigues; Wagner da Nova MusselArtigo de Periódico
10-Dec-2021Lyophilized symbiotic mitigates mucositis induced by 5-fluorouracilBruna Machado Savassi; Bárbara Fernandes Cordeiro; Sara Heloisa da Silva; Emiliano Rosa Oliveira; Giovanna Belo; Alessandra Gomes Figueiroa; Maria Izabel Alves Queiroz; Ana Maria Caetano Faria; Juliana Alves; Tales Fernando da Silva; Gabriela Munis Campos; Erick Almeida Esmerino; Ramon da Silva Rocha; Mônica Queiroz de Freitas; Marcia Cristina Silva; Adriano Gomes da Cruz; Kátia Duarte Vital; Simone Odília Antunes Fernandes; Valbert Nascimento Cardoso; Leonardo Borges Arcucio; Gwénaël Jan; Yves Le Loir; Alfonso Gala-Garcia; Fillipe Luiz Rosa do Carmo; Vasco AzevedoArtigo de Periódico
2017Mandible protraction alters type i collagen, osteocalcin and osteonectin gene expression in adult mice condylePatricia Valerio; Filipi Perfeito; Livia P. Moura; Deborah N. Ribeiro; Simone Odília Antunes Fernandes; Almir de Sousa Martins; Maria de Fátima LeiteArtigo de Periódico
2020Melhoramento de farinha espelta por adição de transglutaminase e sua influência na qualidade de pães de fermentação naturalPatrícia Regina Amante; Maria Clara Coutinho Macedo; Viviane Dias Medeiros Silva; Amanda Neris dos Santos; Vinícius Tadeu da Veiga Correia; Camila Argenta FanteArtigo de Periódico
Jul-2018Mercury in fish from the Madeira River and health risk to Amazonian and riverine populationsJosé Maria Soares; José Maria Gomes; Marcelo Rodrigues dos Anjos; Josianne Nicácio Silveira; Flávia Beatriz Custódio; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Mar-2021Mercury in raw and cooked shrimp and mussels and dietary Brazilian exposureBárbara Silveira Costa; Flávia Beatriz Custódio; Valterney Lima Deus; Daniela Chemim de Melo Hoyos; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
2020Mercúrio em peixes comercializados em Minas Gerais e possíveis riscos associados ao seu consumoÁghata de França Costa; Flávia Beatriz Custódio; Nilton de Oliveira Couto e Silva; Renata Adriana LabancaArtigo de Periódico
Aug-2021Microbial-physicochemical integrated analysis of kombucha fermentationCosme Damião Barbosa; Ana Paula Trovatti Uetanabaro; Wildon César Rodrigues Santos; Renata Gomes Caetano; Helena Albano; Rodrigo Kato; Gustavo Pereira Cosenza; Antonio Azeredo; Aristóteles Góes-Neto; Carlos Augusto Rosa; Paula Teixeira; Verônica Ortiz Alvarenga; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
2017Microbiological quality of street foods in Belo Horizonte, Minas GeraisMarlene Azevedo Magalhães Monteiro; Daniella Bruno Dutra; Flávia Alcântara Torres; Roseane Batitucci Passos de Oliveira; Rita de Cássia Ribeiro; Maria Aparecida Vieira Teixeira GarciaArtigo de Periódico
2017Mid infrared spectroscopy and chemometrics as tools for the classification of roasted coffees by cup qualityAna Paula Craig; Bruno Gonçalves Botelho; Leandro Soares de Oliveira; Adriana Silva FrançaArtigo de Periódico
2019Mineral content, phenolic compounds and bioactive amines of cheese bread enriched with cowpeaRodrigo Barbosa Monteiro Cavalcante; Marcelo Antônio Morgano; Maria Beatriz de Abreu Glória; Maurisrael de Moura Rocha; Marcos Antônio da Mota Araújo; Regilda Saraiva dos Reis Moreira-AraújoArtigo de Periódico
1-Sep-2017Modeling of Byssochamys nivea and Neosartorya fischeri inactivation in papaya and pineapple juices as a function of temperature and soluble solids contentPoliana B. A. Souza; Keilane Fiorotti Poltronieri; Verônica Ortiz Alvarenga; Daniel Granato; Angie Dahiana Duque Rodriguez; Anderson de Souza Sant'Ana; Wilmer Edgard Luera PenãArtigo de Periódico
2016Multiclass method for pesticides quantification in honey by means of modified QuEChERS and UHPLC–MS/MSPatrícia Amaral Souza Tette; Fabiano Aurélio da Silva Oliveira; Elba Nathália Corrêa Pereira; Gilsara Silva; Maria Beatriz de Abreu Glória; Christian FernandesArtigo de Periódico
2021Multilayer perceptron network and Vyazovkin method applied to the non-isothermal kinetic study of the interaction between lumefantrine and molecularly imprinted polymerMaria Betânia de Freitas-Marques; Bárbara Caroline Rodrigues Araújo; Pedro Henrique Reis da Silva; Christian Fernandes; Wagner da Nova Mussel; Rita de Cássia de Oliveira Sebastião; Maria Irene YoshidaArtigo de Periódico
2020Nanonization techniques to overcome poor water-solubility with drugsFlávia Lidiane Oliveira da Silva; Maria Betânia de Freitas Marques; Kelly Cristina Kato; Guilherme CarneiroArtigo de Periódico
2020Natural starter culture on artisanal cheeseMarcus Welbert Lempk; Afonso de Liguori Oliveira; Roberto Gonçalves Junqueira; Eliara Acipreste Hudson; Ana Clarissa dos Santos Pires; Daniel Arantes Pereira; Kely Tatianne Costa Santana; Roberta Ribeiro da Cruz Cangussu; Janaína Teles de Faria; Maximiliano Soares PintoArtigo de Periódico