Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 174 to 193 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2017Mandible protraction alters type i collagen, osteocalcin and osteonectin gene expression in adult mice condylePatricia Valerio; Filipi Perfeito; Livia P. Moura; Deborah N. Ribeiro; Simone Odília Antunes Fernandes; Almir de Sousa Martins; Maria de Fátima LeiteArtigo de Periódico
2020Melhoramento de farinha espelta por adição de transglutaminase e sua influência na qualidade de pães de fermentação naturalPatrícia Regina Amante; Maria Clara Coutinho Macedo; Viviane Dias Medeiros Silva; Amanda Neris dos Santos; Vinícius Tadeu da Veiga Correia; Camila Argenta FanteArtigo de Periódico
Jul-2018Mercury in fish from the Madeira River and health risk to Amazonian and riverine populationsJosé Maria Soares; José Maria Gomes; Marcelo Rodrigues dos Anjos; Josianne Nicácio Silveira; Flávia Beatriz Custódio; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Mar-2021Mercury in raw and cooked shrimp and mussels and dietary Brazilian exposureBárbara Silveira Costa; Flávia Beatriz Custódio; Valterney Lima Deus; Daniela Chemim de Melo Hoyos; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
2020Mercúrio em peixes comercializados em Minas Gerais e possíveis riscos associados ao seu consumoÁghata de França Costa; Flávia Beatriz Custódio; Nilton de Oliveira Couto e Silva; Renata Adriana LabancaArtigo de Periódico
Aug-2021Microbial-physicochemical integrated analysis of kombucha fermentationCosme Damião Barbosa; Ana Paula Trovatti Uetanabaro; Wildon César Rodrigues Santos; Renata Gomes Caetano; Helena Albano; Rodrigo Kato; Gustavo Pereira Cosenza; Antonio Azeredo; Aristóteles Góes-Neto; Carlos Augusto Rosa; Paula Teixeira; Verônica Ortiz Alvarenga; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
2017Microbiological quality of street foods in Belo Horizonte, Minas GeraisMarlene Azevedo Magalhães Monteiro; Daniella Bruno Dutra; Flávia Alcântara Torres; Roseane Batitucci Passos de Oliveira; Rita de Cássia Ribeiro; Maria Aparecida Vieira Teixeira GarciaArtigo de Periódico
2017Mid infrared spectroscopy and chemometrics as tools for the classification of roasted coffees by cup qualityAna Paula Craig; Bruno Gonçalves Botelho; Leandro Soares de Oliveira; Adriana Silva FrançaArtigo de Periódico
2019Mineral content, phenolic compounds and bioactive amines of cheese bread enriched with cowpeaRodrigo Barbosa Monteiro Cavalcante; Marcelo Antônio Morgano; Maria Beatriz de Abreu Glória; Maurisrael de Moura Rocha; Marcos Antônio da Mota Araújo; Regilda Saraiva dos Reis Moreira-AraújoArtigo de Periódico
1-Sep-2017Modeling of Byssochamys nivea and Neosartorya fischeri inactivation in papaya and pineapple juices as a function of temperature and soluble solids contentPoliana B. A. Souza; Keilane Fiorotti Poltronieri; Verônica Ortiz Alvarenga; Daniel Granato; Angie Dahiana Duque Rodriguez; Anderson de Souza Sant'Ana; Wilmer Edgard Luera PenãArtigo de Periódico
2016Multiclass method for pesticides quantification in honey by means of modified QuEChERS and UHPLC–MS/MSPatrícia Amaral Souza Tette; Fabiano Aurélio da Silva Oliveira; Elba Nathália Corrêa Pereira; Gilsara Silva; Maria Beatriz de Abreu Glória; Christian FernandesArtigo de Periódico
2021Multilayer perceptron network and Vyazovkin method applied to the non-isothermal kinetic study of the interaction between lumefantrine and molecularly imprinted polymerMaria Betânia de Freitas-Marques; Bárbara Caroline Rodrigues Araújo; Pedro Henrique Reis da Silva; Christian Fernandes; Wagner da Nova Mussel; Rita de Cássia de Oliveira Sebastião; Maria Irene YoshidaArtigo de Periódico
2020Nanonization techniques to overcome poor water-solubility with drugsFlávia Lidiane Oliveira da Silva; Maria Betânia de Freitas Marques; Kelly Cristina Kato; Guilherme CarneiroArtigo de Periódico
2020Natural starter culture on artisanal cheeseMarcus Welbert Lempk; Afonso de Liguori Oliveira; Roberto Gonçalves Junqueira; Eliara Acipreste Hudson; Ana Clarissa dos Santos Pires; Daniel Arantes Pereira; Kely Tatianne Costa Santana; Roberta Ribeiro da Cruz Cangussu; Janaína Teles de Faria; Maximiliano Soares PintoArtigo de Periódico
1-Jan-2018New mesalamine polymeric conjugate for controlled release: preparation, characterization and biodistribution studyAina Liz Alves Cesar; Fernanda Alves Abrantes; Luana Farah; Rachel Oliveira Castilho; Valbert Nascimento Cardoso; Simone Odília Antunes Fernandes; Ivana Duval de Araújo; André Augusto Gomes FaracoArtigo de Periódico
1-Nov-2020A new theranostic system for bone disorders: functionalized folate-MDP hydroxyapatite nanoparticles with radiolabeled copper-64Marcelo Fernandes Cipreste; Wagner da Nova Mussel; Juliana Batista da Silva; Maria Betânia de Freitas Marques; Ronaldo Junio Campos Batista; Pedro Lana Gastelois; Waldemar Augusto de Almeida Macedo; Edésia Martins Barros de SousaArtigo de Periódico
Sep-2018Non-thermal microbial inactivation by using supercritical carbon dioxide: synergic effect of process parametersEric Keven Silva; Verônica Ortiz Alvarenga; Matheus Angelo Bargas; Anderson de Souza Sant'Ana; Maria Angela de Almeida MeirelesArtigo de Periódico
2016Nutrition therapy: integral part of liver transplant careLucilene Rezende Anastácio; Maria Isabel Toulson Davisson CorreiaArtigo de Periódico
Sep-2018Nutrition, dietary intake, and eating behavior after liver transplantationLucilene Rezende Anastácio; Samanta Catherine FerreiraArtigo de Periódico
2020Obtenção e caracterização de vinagre de manga pelo método de acetificação de OrleansCosme Damião Barbosa; Elaine Cristina da Costa; Isabella Maciel Costa; Inayara Cristina Alves Lacerda; Evelyn de Souza Oliveira LopesArtigo de Periódico