Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1843/41012
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.creatorFabio Ribeiro dos Santospt_BR
dc.creatorKely Tatianne Costa Santanapt_BR
dc.creatorDara Elizabeth Barbosa Rodriguespt_BR
dc.creatorHigor Alexandre Rodrigues Maiapt_BR
dc.creatorJanaína Teles de Fariapt_BR
dc.creatorMaximiliano Soares Pintopt_BR
dc.date.accessioned2022-04-13T13:17:34Z-
dc.date.available2022-04-13T13:17:34Z-
dc.date.issued2018-11-
dc.citation.issue4; 1pt_BR
dc.citation.spage1pt_BR
dc.citation.epage5pt_BR
dc.identifier.isbn9788557221628pt_BR
dc.identifier.sici1pt_BR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1843/41012-
dc.description.abstractThe physicochemical analyses allow greater control of the quality of foods that are made available to the consumer. The present work had as objective to evaluate the density, titratable acidity, pH, apparent viscosity and the levels of fat, protein, total dry extract and defatted dry extract of UHT milk and skimmed milk. The results obtained show that, of all the parameters analyzed, the ones that showed significant difference were the fat content and the dry extract wool (p<0,05). It was found that the change in fat did not influence the viscosity of UHT milk and nonfat versions (p>0,05).pt_BR
dc.description.resumoAs análises físico-químicas permitem um maior controle da qualidade dos alimentos que são disponibilizados ao consumidor. O presente trabalho teve como objetivo avaliar a densidade, acidez titulável, pH, viscosidade aparente e os teores de gordura, proteínas, extrato seco total e extrato seco desengordurado de leite UHT integral e desnatado. Os resultados obtidos revelam que, de todos os parâmetros analisados, os únicos que apresentaram diferença significativa (p<0,05) foram o teor de gordura e o extrato seco desengordurado. Verificou-se que a alteração no teor de gordura não influenciou a viscosidade do leite UHT nas versões integral e desnatado (p>0,05).pt_BR
dc.description.sponsorshipCNPq - Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológicopt_BR
dc.description.sponsorshipOutra Agênciapt_BR
dc.languageporpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal de Minas Geraispt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentICA - INSTITUTO DE CIÊNCIAS AGRÁRIASpt_BR
dc.publisher.initialsUFMGpt_BR
dc.relation.ispartofSemana de Engenharia de Alimentos - SEALIM; Simpósio da Pós-Graduação em Engenharia e Ciência de Alimentos da UESB - SIMPECALpt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subject.otherLeitept_BR
dc.subject.otherLeite desnatadopt_BR
dc.subject.otherLeite - Pasteurizaçãopt_BR
dc.subject.otherGordura do leitept_BR
dc.subject.otherSegurança alimentarpt_BR
dc.titleAnálises físico-químicas de leite UHT integral e desnatado comercializados em Montes Claros - MGpt_BR
dc.title.alternativePhysical-chemical analysis of integral and skimmed UHT milk commercialized in Montes Claros - MGpt_BR
dc.typeArtigo de Eventopt_BR
dc.url.externahttps://www.even3.com.br/anais/sealim2018/126544-analises-fisico-quimicas-de-leite-uht-integral-e-desnatado-comercializados-em-montes-claros---mg/pt_BR
Appears in Collections:Artigo de Evento



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.