Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 83 to 102 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
Jun-2017Dairy processing using supercritical carbon dioxide technology: theoretical fundamentals, quality and safety aspectsGabriela Vieira do Amaral; Erick Keven Silva; Rodrigo Nunes Cavalcanti; Leandro Pereira Cappato; Jonas de Toledo Guimarães; Verônica Ortiz Alvarenga; Érick Almeida Esmerino; Jéssica Barbosa Portela; Anderson de Souza Sant'Ana; Mônica Queiroz de Freitas; Márcia Cristina da Silva; Renata Santana Lorenzo Raices; Maria Angela de Almeida Meireles; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
Nov-2020Data fusion of UPLC data, NIR spectra and physicochemical parameters with chemometrics as an alternative to evaluating kombucha fermentationCosme Damião Barbosa; Michel Rocha Baqueta; Wildon César Rodrigues Santos; Dhionne Gomes; Verônica Ortiz Alvarenga; Paula Teixeira; Helena Albano; Carlos Augusto Rosa; Patrícia Valderrama; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
Apr-2020Data on statistical experimental design to formulate amphotericin B-loaded Eudragit RL100 nanoparticles coated with hyaluronic acid for the treatment of vulvovaginal candidiasisCarolina Mirtes Melo; Jéssica Ferreira Cardoso; Fernanda Barçante Perasoli; Maria Betânia de Freitas Marques; Wagner da Nova Mussel; Sandra Aparecida de Lima Moura; Gisele Rodrigues da SilvaArtigo de Periódico
2017A deeper look into the causes of off-flavor in orange juice affected by huanglongbing (HLB)Bruno Martins Dala-Paula; Smita Raithore; John Anthony Manthey; Anne Plotto; Jinhe Bai; Maria Beatriz de Abreu Glória; Elizabeth Amory BaldwinArtigo de Evento
2020Desenvolvimento e análise sensorial de pães de queijo acrescidos com sementes de chia ou linhaçaFlávia Barbosa Magalhães Alvarenga; Elaine Carvalho Minighin; Maria Clara Coutinho Macedo; Natália Cristina de Faria; Andréia Handa Suzuki; Gisella de Oliveira Coelho; Thelma Tirone Silvério Matos; Marcelo Victor Teixeira da Silva; Paula Lopes Armond Carvalho; Camila Argenta FanteArtigo de Periódico
2022Desiccation resistance of a large set of Salmonella enterica strains and survival on dry- and wet-inoculated soybean meal through storageAna Paula Norberto; Verônica Ortiz Alvarenga; Humberto Moreira Húngaro; Anderson de Souza Sant'anaArtigo de Periódico
15-Jan-2021Design, synthesis, and biodistribution studies of new analogues of marine alkaloids: potent in vitro and in vivo fungicidal agents against Candida spp.Jéssica Tauany Andrade; William Gustavo Lima; Jaqueline França Sousa; Aline Aparecida Saldanha; Nívea Pereira de sá; Jaqueline Maria Siqueira Ferreira; Fernanda Barbara Morais; Mayra Karla Prates Silva; Gustavo Henrique Ribeiro Viana; Susana Johann; Adriana Cristina Soares; Leonardo Allan Araújo; Simone Odília Antunes Fernandes; Valbert Nascimento Cardoso; Jaqueline Maria Siqueira FerreiraArtigo de Periódico
2021Detection of acid neutralizers in fraudulent milk: full validation of a classical qualitative methodCarina de Souza Gondim; Marina de Paula Penna e Palhares; Pedro Paulo Borges Dos Santos; Roberto Cesar Santos de Sousa; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
2018Detection of adulterants in grape nectars by attenuated total reflectance fourier-transform mid-infrared spectroscopy and multivariate classification strategiesCarolina Sheng Whei Miaw; Marcelo Martins Sena; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Maria Pilar Callao; Itziar RuisanchezArtigo de Periódico
Sep-2017Detection of bacterial infection by a technetium-99m-labeled peptidoglycan aptamerIêda Mendes Ferreira; Camila Maria de Sousa Lacerda; Sara Roberta dos Santos; André Luís Branco de Barros; Simone Odília Fernandes; Valbert Nascimento Cardoso; Antero Silva Ribeiro de AndradeArtigo de Periódico
Sep-2017Detection of several common adulterants in raw milk by mid-infrared spectroscopy and one-class and multi-class multivariate strategiesCarina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Itziar Ruisánchez; Maria Pilar CallaoArtigo de Periódico
2019Determinação da atividade antioxidante de polifenóis extraíveis, macromoleculares e identificação de lupanina em tremoço branco (Lupinus albus)Júlia de Oliveira Silva; Débora Naiane da Silva Santos; Gustavo Pereira Cosenza; Jean Carlos Silva de Melo; Márcia Regina Pereira Monteiro; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Periódico
2021Determinação de edulcorantes em alimentos por cromatografia líquida: uma revisãoRoberto Cesar Santos de Sousa; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
2017Determination of allura red dye in hard candies by using digital images obtained with a mobile phone and N-PLSBruno Gonçalves Botelho; Kele Cristina Ferreira Dantas; Marcelo Martins de SenaArtigo de Periódico
Feb-2021Determination of chemical profile of Eugenia dysenterica ice cream using PS-MS and HS-SPME/GC-MSMauro Ramalho Silva; Lucas Gomes de Freitas; Henrique de Oliveira Prata Mendonça; Amauri Geraldo de Souza; Hebert Vinícius Pereira; Rodinei Augusti; Inayara Cristina Alves Lacerda; Júlio Onésio Ferreira Melo; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Periódico
15-Jul-2018Determination of main fruits in adulterated nectars by ATR-FTIR spectroscopy combined with multivariate calibration and variable selection methodsCarolina Sheng Whei Miaw; Camila Assis; Alessandro Rangel Carolino Sales Silva; Maria Luísa Cunha; Marcelo Martins Sena; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
1-Jun-2017Determining performance parameters in qualitative multivariate methods using probability of detection (POD) curves. Case study: two common milk adulterantsCarina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Maria Pilar Callao; Itziar RuisánchezArtigo de Periódico
2019Development and evaluation of a 66-well plate using a porous sorbent in a four-phase extraction assisted by electric field approachRicardo Mathias Orlando; Clesia Cristina Nascentes; Bruno Gonçalves Botelho; Juliane Soares Moreira; Karina Araujo Costa; Victor Hugo de Miranda BorattoArtigo de Periódico
Mar-2018Development of a checklist for assessing good hygiene practices of fresh-cut fruits and vegetables using focus group interviewsJane Azevedo Marques de Araújo; Erick Almeida Esmerino; Verônica Ortiz Alvarenga; Leandro Pereira Cappato; Iracema Carvalho da Hora; Márcia Cristina da Silva; Mônica Queiroz de Freitas; Tatiana Colombo Pimentel; Eduardo Henrique Miranda Walter; Anderson de Souza Sant'Ana; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
2019Development of a simple and rapid method for color determination in beers using digital imagesAna Carolina da Costa Fulgêncio; Vinícius Pires Teixeira de Araújo; Hebert Vinicius Pereira; Bruno Gonçalves Botelho; Marcelo Martins de SenaArtigo de Periódico