Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/1843/42363
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.creatorPaula Karoline Soares Fariaspt_BR
dc.creatorApoena Soares Pimentapt_BR
dc.creatorNatália da Silvapt_BR
dc.creatorErika Lopes Toledopt_BR
dc.creatorJousiane Alves Martinspt_BR
dc.creatorRaissa Pereira Barbosapt_BR
dc.creatorAnna Christina de Almeidapt_BR
dc.creatorWaleska Mirielle Santospt_BR
dc.creatorWellen Joquebede Macedopt_BR
dc.creatorÉryka Jovânia Pereirapt_BR
dc.creatorMaria Cecília Nascimento Arcanjopt_BR
dc.creatorLetícia Josyane Ferreira Soarespt_BR
dc.creatorAbigair Duarte Matiaspt_BR
dc.creatorSuzy Alice de Souzapt_BR
dc.creatorPatricia Dawylla de Freitas Soarespt_BR
dc.date.accessioned2022-06-08T15:53:49Z-
dc.date.available2022-06-08T15:53:49Z-
dc.date.issued2018-
dc.citation.volumeSup.pt_BR
dc.citation.issue11pt_BR
dc.identifier.doihttps://doi.org/ 10.25248/REAS323_2018pt_BR
dc.identifier.issn2178-2091pt_BR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1843/42363-
dc.description.abstractTo investigate the effectiveness of food fortification in the prevention of anemia in children under five years of age. Methods: The review of national and international scientific literature was carried out in PubMed, Portal Capes and SciELO databases, with emphasis on studies published in the last 14 years (2001 to 2015) and consultations on the websites of the World Health Organization and the Ministry of Health. Results: Food fortification was effective in some studies with anemic pre-school children, such as fortification of rice, fortified milk and fermented milk drink. Conclusion: Food fortification is a strategy that should be seen as a preventive action for the treatment of anemia.pt_BR
dc.description.resumoInvestigar a efetividade da fortificação dos alimentos na prevenção da anemia em crianças menores de cinco anos. Métodos: Realizou-se uma revisão de literatura científica nacional e internacional nas bases de dados PubMed, Portal Capes, BVS, e SciELO, dando ênfase aos trabalhos publicados nos últimos 14 anos (2001 a 2015), e consultas nos sites da Organização Mundial da Saúde e do Ministério da Saúde. Resultados: Observa-se que a fortificação dos alimentos foi efetiva em alguns estudos com crianças anêmicas em idade pré escolar, tais como a fortificação do arroz, o leite fortificado e a bebida láctea fermentada. Conclusão: A fortificação dos alimentados é uma estratégia que deve ser vista como uma ação preventiva para o tratamento da anemia.pt_BR
dc.languageporpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal de Minas Geraispt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentICA - INSTITUTO DE CIÊNCIAS AGRÁRIASpt_BR
dc.publisher.initialsUFMGpt_BR
dc.relation.ispartofRevista Eletrônica Acervo em Saúdept_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subject.otherAnemiapt_BR
dc.subject.otherAlimentos enriquecidospt_BR
dc.subject.otherCrianças -- Crescimentopt_BR
dc.titleFortificação dos alimentos para a prevenção da anemia em crianças menores de cinco anospt_BR
dc.title.alternativeFortification of foods for the prevention of anemia in children under five years oldpt_BR
dc.typeArtigo de Periódicopt_BR
dc.url.externahttps://www.acervosaude.com.br/doc/REAS323.pdfpt_BR
dc.identifier.orcidhttps://orcid.org/ 0000-0001-9836-4117pt_BR
Appears in Collections:Artigo de Periódico

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fortificação dos alimentos para a prevenção da anemia em crianças.pdf196.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.