Issue Date | Title | Author(s) | Type |
15-May-2017 | Accelerated solvent extraction method for the quantification of polycyclic aromatic hydrocarbons in cocoa beans by gas chromatography–mass spectrometry | Renata França Cassimiro Belo; Júlia Pereira Figueiredo; Carolina Mariana Nunes; Rafael Pissinatti; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Roberto Gonçalves Junqueira | Artigo de Periódico |
2020 | Avaliação da conformidade de queijos industriais fiscalizados em Minas Gerais, Brasil | Bruna Alves Pereira Mendes; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza | Artigo de Periódico |
22-May-2019 | Caracterização e utilização de biomassa de banana verde e farinha de sorgo na produção e avaliação sensorial de bananadas | Aline Cristina Pinheiro Amorim de Melo | Tese |
2021 | Detection of acid neutralizers in fraudulent milk: full validation of a classical qualitative method | Carina de Souza Gondim; Marina de Paula Penna e Palhares; Pedro Paulo Borges Dos Santos; Roberto Cesar Santos de Sousa; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza | Artigo de Periódico |
Sep-2017 | Detection of several common adulterants in raw milk by mid-infrared spectroscopy and one-class and multi-class multivariate strategies | Carina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Itziar Ruisánchez; Maria Pilar Callao | Artigo de Periódico |
1-Jun-2017 | Determining performance parameters in qualitative multivariate methods using probability of detection (POD) curves. Case study: two common milk adulterants | Carina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Maria Pilar Callao; Itziar Ruisánchez | Artigo de Periódico |
2017 | Evaluating matrix effects in the analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons from food: can these interferences be neglected for isotope dilution? | Renata França Cassimiro Belo; Rafael Pissinatti; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Roberto Gonçalves Junqueira | Artigo de Periódico |
14-Dec-2016 | Glúten: ocorrência em alimentos industrializados e monitoramento da aplicação da Lei 10.674 de 2003. | Cristiane Lúcia Goddard | Dissertação |
2018 | Influence in the drink preparation mode associated coffee the antioxidant capacity of different brands | Ázula Narayama Malacco Ferreira; Mariana Mirelle Pereira Natividade; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza Ferreira; Renata Adriana Labanca | Artigo de Periódico |
2016 | Interlaboratory validation of modified classical qualitative methods for detection of adulterants in milk: starch, chloride and sucrose | Carina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza | Artigo de Periódico |
28-Feb-2018 | Modelamento preditivo para crescimento de Listeria monocytogenes aplicável a salsicha. | Tatiane Dias da Silva | Dissertação |
2020 | Natural starter culture on artisanal cheese | Marcus Welbert Lempk; Afonso de Liguori Oliveira; Roberto Gonçalves Junqueira; Eliara Acipreste Hudson; Ana Clarissa dos Santos Pires; Daniel Arantes Pereira; Kely Tatianne Costa Santana; Roberta Ribeiro da Cruz Cangussu; Janaína Teles de Faria; Maximiliano Soares Pinto | Artigo de Periódico |
12-Jul-2012 | Otimização de produção, purificação e caracterização parcial de lipases produzidas pela levedura Moniliella spathulata R25L270 | Felipe Tadeu Fiorini Gomide | Dissertação de Mestrado |
2016 | Production and evaluation of a reference material for moisture, ash, and total fat mass fractions, and titratable acidity in whole milk powder | Renata Luana de Pádua Gandra; Ana Luiza Soares dos Santos; Pedro Paulo Borges dos Santos; Ronália Leite Alvarenga; Roberto Gonçalves Junqueira; Renata Adriana Labanca; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza | Artigo de Periódico |
10-Mar-2020 | Produção de soro de referência anti-Brucella abortus segundo as normas para materiais de referência certificados. | Patrícia Ferreira e Silva | Dissertação |
2018 | Reference material for the determination of polychlorodibenzo-p-dioxins, polychlorodibenzo-furans and polychlorinated biphenyls in fish: production process, homogeneity and stability | Carolina Mariana Nunes; Rafael Pissinatti; Eleonora Vieira Dos Santos; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza | Artigo de Periódico |
Apr-2016 | Resistant starch content among several sorghum (Sorghum bicolor) genotypes and the effect of heat treatment on resistant starch retention in two genotypes | Natália de Carvalho Teixeira; Valéria Aparecida Vieira Queiroz; Maria Clara Rocha; Aline Cristina Pinheiro Amorim; Thayana Oliveira Soares; Marlene Azevedo Magalhães Monteiro; Cícero Beserra de Menezes; Robert Eugene Schaffert; Maria Aparecida Vieira Teixeira Garcia; Roberto Gonçalves Junqueira | Artigo de Periódico |
21-Dec-2016 | Resíduos de agrotóxicos em feijão (Phaseolus vulgaris L.): validação de método, ocorrência no Brasil, organização de ensaio de proficiência e produção de material de referência certificado. | Márcia Cassimira Marcos Ribeiro | Tese |
22-Dec-2016 | Teor de ácido lático como indicador de qualidade do leite: validação de métodos e monitoramento. | Cláudia Aparecida de Oliveira e Silva | Tese |
28-Feb-2012 | Validação de métodos qualitativos: delineamento de procedimento e aplicação na pesquisa de resíduos de sulfonamidas em leite cru | Carina de Souza Gondim | Dissertação de Mestrado |