Browsing by Author Roberto Gonçalves Junqueira

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 20
Issue DateTitleAuthor(s)Type
15-May-2017Accelerated solvent extraction method for the quantification of polycyclic aromatic hydrocarbons in cocoa beans by gas chromatography–mass spectrometryRenata França Cassimiro Belo; Júlia Pereira Figueiredo; Carolina Mariana Nunes; Rafael Pissinatti; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Roberto Gonçalves JunqueiraArtigo de Periódico
2020Avaliação da conformidade de queijos industriais fiscalizados em Minas Gerais, BrasilBruna Alves Pereira Mendes; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
22-May-2019Caracterização e utilização de biomassa de banana verde e farinha de sorgo na produção e avaliação sensorial de bananadasAline Cristina Pinheiro Amorim de MeloTese
2021Detection of acid neutralizers in fraudulent milk: full validation of a classical qualitative methodCarina de Souza Gondim; Marina de Paula Penna e Palhares; Pedro Paulo Borges Dos Santos; Roberto Cesar Santos de Sousa; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
Sep-2017Detection of several common adulterants in raw milk by mid-infrared spectroscopy and one-class and multi-class multivariate strategiesCarina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Itziar Ruisánchez; Maria Pilar CallaoArtigo de Periódico
1-Jun-2017Determining performance parameters in qualitative multivariate methods using probability of detection (POD) curves. Case study: two common milk adulterantsCarina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Maria Pilar Callao; Itziar RuisánchezArtigo de Periódico
2017Evaluating matrix effects in the analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons from food: can these interferences be neglected for isotope dilution?Renata França Cassimiro Belo; Rafael Pissinatti; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Roberto Gonçalves JunqueiraArtigo de Periódico
14-Dec-2016Glúten: ocorrência em alimentos industrializados e monitoramento da aplicação da Lei 10.674 de 2003.Cristiane Lúcia GoddardDissertação
2018Influence in the drink preparation mode associated coffee the antioxidant capacity of different brandsÁzula Narayama Malacco Ferreira; Mariana Mirelle Pereira Natividade; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza Ferreira; Renata Adriana LabancaArtigo de Periódico
2016Interlaboratory validation of modified classical qualitative methods for detection of adulterants in milk: starch, chloride and sucroseCarina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
28-Feb-2018Modelamento preditivo para crescimento de Listeria monocytogenes aplicável a salsicha.Tatiane Dias da SilvaDissertação
2020Natural starter culture on artisanal cheeseMarcus Welbert Lempk; Afonso de Liguori Oliveira; Roberto Gonçalves Junqueira; Eliara Acipreste Hudson; Ana Clarissa dos Santos Pires; Daniel Arantes Pereira; Kely Tatianne Costa Santana; Roberta Ribeiro da Cruz Cangussu; Janaína Teles de Faria; Maximiliano Soares PintoArtigo de Periódico
12-Jul-2012Otimização de produção, purificação e caracterização parcial de lipases produzidas pela levedura Moniliella spathulata R25L270Felipe Tadeu Fiorini GomideDissertação de Mestrado
2016Production and evaluation of a reference material for moisture, ash, and total fat mass fractions, and titratable acidity in whole milk powderRenata Luana de Pádua Gandra; Ana Luiza Soares dos Santos; Pedro Paulo Borges dos Santos; Ronália Leite Alvarenga; Roberto Gonçalves Junqueira; Renata Adriana Labanca; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
10-Mar-2020Produção de soro de referência anti-Brucella abortus segundo as normas para materiais de referência certificados.Patrícia Ferreira e SilvaDissertação
2018Reference material for the determination of polychlorodibenzo-p-dioxins, polychlorodibenzo-furans and polychlorinated biphenyls in fish: production process, homogeneity and stabilityCarolina Mariana Nunes; Rafael Pissinatti; Eleonora Vieira Dos Santos; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
Apr-2016Resistant starch content among several sorghum (Sorghum bicolor) genotypes and the effect of heat treatment on resistant starch retention in two genotypesNatália de Carvalho Teixeira; Valéria Aparecida Vieira Queiroz; Maria Clara Rocha; Aline Cristina Pinheiro Amorim; Thayana Oliveira Soares; Marlene Azevedo Magalhães Monteiro; Cícero Beserra de Menezes; Robert Eugene Schaffert; Maria Aparecida Vieira Teixeira Garcia; Roberto Gonçalves JunqueiraArtigo de Periódico
21-Dec-2016Resíduos de agrotóxicos em feijão (Phaseolus vulgaris L.): validação de método, ocorrência no Brasil, organização de ensaio de proficiência e produção de material de referência certificado.Márcia Cassimira Marcos RibeiroTese
22-Dec-2016Teor de ácido lático como indicador de qualidade do leite: validação de métodos e monitoramento.Cláudia Aparecida de Oliveira e SilvaTese
28-Feb-2012Validação de métodos qualitativos: delineamento de procedimento e aplicação na pesquisa de resíduos de sulfonamidas em leite cruCarina de Souza GondimDissertação de Mestrado