Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 288 to 302 of 302 < previous 
Issue DateTitleAuthor(s)Type
Jan-2021UHPLC for quality evaluation of genuine and illegal medicines containing sildenafil citrate and tadalafilNaialy Fernandes Araújo Reis; Luiz Felipe Gomes da Silva; Mateus Araújo Castro e Souza; Sílvia Ligório Fialho; Carolina Paula de Souza Moreira; Marcus Vinicius de Oliveira Andrade; Washington Xavier de Paula; Maria Beatriz de Abreu Glória; Gerson Antônio Pianetti; Christian FernandesArtigo de Periódico
Apr-2021Understanding amino acids and bioactive amines changes during on-farm cocoa fermentationValterney Lima Deus; Eliete da Silva Bispo; Adriana Silva Franca; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
2020UPLC-UV method for the quantification of free amino acids, bioactive amines, and ammonia in fresh, cooked, and canned mushroomsGuilherme Coelho Lopes Reis; Letícia Rocha Guidi; Christian Fernandes; Helena Teixeira Godoy; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Jul-2020Use of chitosan as pharmaceutical excipient in ocular drug delivery systems: sterilization and pharmacokineticsJuçara Ribeiro França; Leonardo Lima Fuscaldi; Tatiana Gomes Ribeiro; Giselle Foureaux; Aina Liz Alves Cesar; Rachel Oliveira Castilho; Sebastião Cronemberger; Anderson José Ferreira; Simone Odília Antunes Fernandes; Valbert Nascimento Cardoso; André Augusto Gomes FaracoArtigo de Periódico
May-2021Use of paper spray mass spectrometry for determining the chemical profile of reen Cavendish Banana (Musa AAA) peel and pulp flours and evaluation of its functional potentialAnna Cláudia de Freitas Loyola; Viviane Dias Medeiros Silva; Mauro Ramalho Silva; Camila Gonçalves Rodrigues; Amanda Neris dos Santos; Júlio Onésio Ferreria Melo; Rodinei Augusti; Camila Argenta FanteArtigo de Periódico
May-2020Use of paper spray-mass spectrometry to determine the chemical profile of ripe banana peel flour and evaluation of its physicochemical and antioxidant propertiesViviane Dias Medeiros Silva; Priscila Borges de Faria Arquelau; Mauro Ramalho Silva; Rodinei Augusti; Júlio Onésio Ferreira Melo; Camila Argenta FanteArtigo de Periódico
2020Use of safe substances as additives for PVC films and their effect on enzymatic browning of gala applesAndréia Handa Suzuki; Leandro Soares de Oliveira; Camila Argenta Fante; Adriana Silva FrancaArtigo de Periódico
2019Use of transglutaminase in bakery productsPatrícia Regina Amante; Camila Argenta Fante; Renato Lins PiresArtigo de Periódico
2016Uso de aminas bioativas na dieta de aves de corte: uma revisãoRogério Marcos de Souza; Maria Beatriz de Abreu Glória; Afonso Liguori de Oliveira; Anna Christina de Almeida; Fernando Colen; Cláudia Fernandes Antunes e Souza; Maria Isabel Alencar DiasArtigo de Periódico
Oct-2019Vagus nerve regulates the phagocytic and secretory activity of resident macrophages in the liverRoberta Cristelli Fonseca; Gabriel Shimizu Bassi; Camila Carvalho Brito; Lorena Barreto Rosa; Bruna Araújo David; Alan Moreira Araújo; Natália Nóbrega; Ariane Barros Diniz; Itamar Couto Guedes Jesus; Lucíola Silva Barcelos; Marco Antônio Peliky Fontes; Daniella Bonaventura; Alexandre Kanashiro; Thiago Mattar Cunha; Sílvia Guatimosim; Valbert Nascimento Cardoso; Simone Odília Antunes Fernandes; Gustavo Batista Menezes; Guillaume de Lartigue; André Gustavo OliveiraArtigo de Periódico
1-Feb-2021Vancomycin-loaded N,N-dodecyl,methyl-polyethylenimine nanoparticles coated with hyaluronic acid to treat bacterial endophthalmitis: development, characterization, and ocular biocompatibilityJéssica Ferreira Cardoso; Fernanda Barçante Perasoli; Tamires Cunha Almeida; Maria Betânia de Freitas Marques; Cibele Rodrigues Toledo; Priscilla Oliveira Gil; Harley da Silva Tavares; Mariana Campos da Paz; Wagner da Nova Mussel; Juliana Teixeira Magalhães; Glenda Nicioli da Silva; Armando da Silva-Cunha; Paulo Afonso Granjeiro; Alexander M. Klibanov; Gisele Rodrigues da SilvaArtigo de Periódico
2018Variable selection for multivariate classification aiming to detect individual adulterants and their blends in grape nectarsCarolina Sheng Whei Miaw; Marcelo Martins Sena; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Itziar Ruisanchez; Maria Pilar CallaoArtigo de Periódico
2019Volatile compounds and fatty acids present in sour cassava starch produced with the starter cultures lactobacillus plantarum and pichia scutulataFernanda Corrêa Leal Penido; Denise Sande; Gustavo Pereira Cosenza; Bruna de Almeida Martins; Carlos Augusto Rosa; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
2020Warfarin drug interaction with vitamin K and other foodstuffsElaine de Carvalho Minighini; Kellen Pereira Bragança; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
15-Jan-2018Whey-grape juice drink processed by supercritical carbon dioxide technology: physicochemical characteristics, bioactive compounds and volatile profileGabriela Vieira do Amaral; Eric Keven Silva; Rodrigo Nunes Cavalcanti; Carolina Pinto de Carvalho Martins; Luiz Guilherme Zambrano de Souza Andrade; Jeremias Moraes; Verônica Ortiz Alvarenga; Jonas de Toledo Guimarães; Érick Almeida Esmerino; Mônica Queiroz de Freitas; Márcia Cristina da Silva; Renata Santana Lorenzo Raices; Anderson de Souza Sant'Ana; Maria Angela de Almeida Meireles; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico