Browsing by Author Maria Beatriz de Abreu Glória

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 30 to 49 of 63 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
1-May-2021In vitro bioaccessibility of amino acids and bioactive amines in 70% cocoa dark chocolate: what you eat and what you getBruno Martins Dala-Paula; Valterney Lima Deus; Olga Luisa Tavano; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Oct-2020In vitro bioaccessibility of amino acids in dark chocolateBruno Martins Dala-Paula; Valterney Lima Deus; Olga Luisa Tavano; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
Nov-2020In vitro digestion of spermidine and amino acids in fresh and processed Agaricus bisporus mushroomGuilherme Coelho Lopes Reis; Bruno Martins Dala-Paula; Olga Luísa Tavano; Letícia Rocha Guidi; Helena Teixeira Godoy; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Dec-2020Influence of cocoa clones on the quality and functional properties of chocolate – nitrogenous compoundsValterney Lima Deus; Eliete da Silva Bispo; Adriana Silva Franca; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Jun-2019Influence of spontaneous fermentation of manipueira on bioactive amine and carotenoid profiles during tucupi productionBrenda de Nazaré do Carmo Brito; Renan Campos Chisté; Alessandra Santos Lopes; Maria Beatriz de Abreu Glória; Rosinelson da Silva PenaArtigo de Periódico
May-2019Influência da fermentação no perfil e teores de aminoácidos do cacauMaria Beatriz de Abreu Glória; Valterney Lima Deus; Eliete da Silva BispoArtigo de Evento
Aug-2018Influência da remoção da gordura na quantificação de compostos bioativos e atividade antioxidante do chocolateValterney Lima Deus; Eliete da Silva Bispo; Adriana Silva Franca; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
Mar-2021Interactive effect of physicochemical and microbial variables on bioactive amines content during storage of probiotic fermented milkCarla Paulo Vieira; Marion Pereira da Costa; Vitor Luiz de Melo Silva; Karina Frensel Delgado; Beatriz da Silva Frasão; Thaisa Abrantes Elias; Yves Eduardo Chifarelli de Oliveira Nunes; Maria Beatriz de Abreu Glória; Carlos Adam Conte-JuniorArtigo de Periódico
Jul-2018Mercury in fish from the Madeira River and health risk to Amazonian and riverine populationsJosé Maria Soares; José Maria Gomes; Marcelo Rodrigues dos Anjos; Josianne Nicácio Silveira; Flávia Beatriz Custódio; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Mar-2021Mercury in raw and cooked shrimp and mussels and dietary Brazilian exposureBárbara Silveira Costa; Flávia Beatriz Custódio; Valterney Lima Deus; Daniela Chemim de Melo Hoyos; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
2019Mineral content, phenolic compounds and bioactive amines of cheese bread enriched with cowpeaRodrigo Barbosa Monteiro Cavalcante; Marcelo Antônio Morgano; Maria Beatriz de Abreu Glória; Maurisrael de Moura Rocha; Marcos Antônio da Mota Araújo; Regilda Saraiva dos Reis Moreira-AraújoArtigo de Periódico
2016Multiclass method for pesticides quantification in honey by means of modified QuEChERS and UHPLC–MS/MSPatrícia Amaral Souza Tette; Fabiano Aurélio da Silva Oliveira; Elba Nathália Corrêa Pereira; Gilsara Silva; Maria Beatriz de Abreu Glória; Christian FernandesArtigo de Periódico
2017Parâmetros de desempenho em método UHPLC-UV para quantificação de aminoácidos livres e aminas bioativas em queijos mussarela, prato, parmesão e gorgonzolaGisela de Magalhães Machado Moreira; Denise Sobral; Renata Golin Bueno Costa; Junio César Jacinto de Paula; Christian Fernandes; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Jun-2020Pasteurization of passion fruit Passiflora setacea pulp to optimize bioactive compounds retentionBeatriz Alejandra Ortega Sanchez; Sonia Maria Costa Celestino; Maria Beatriz de Abreu Glória; Isadora Costa Celestino; María Isabel Ordóñez Lozada; Samuel Dias Araújo Júnior; Ernandes Rodrigues de Alencar; Lívia de Lacerda de OliveiraArtigo de Periódico
2019Peixe bonito assado: um caso de surto de intoxicação por histaminaEmy Takemoto; Patrícia Rossi Moriconi; Elaine Marra de Azevedo Mazon; Regina Sorrentino Minazzi Rodrigues; Maria Beatriz de Abreu Glória; Ana Marian Solbiati Pinotti; Eunice Retroz BernardesArtigo de Periódico
May-2019Perfil e teores de aminas bioativas livres em farinhas de origem animalDouglas Evangelista Braga; Audecir Giombelli; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
2016Pesticides in honey: a review on chromatographic analytical methodsPatrícia Amaral Souza Tette; Letícia Rocha Guidi; Maria Beatriz de Abreu Glória; Christian FernandesArtigo de Periódico
15-Jul-2020Preclinical pharmacokinetic study of a new thiazolyl hydrazone derivative with antifungal activity in mice plasma by LC-MS/MSIara Rinco Silva; Alysson Vinícius Braga; Maria Beatriz de Abreu Glória; Renes de Resende Machado; Isabela Costa César; Renata Barbosa de OliveiraArtigo de Periódico
Aug-2018Profile and levels of free amino acids and free bioactive amines in fermented milkNaiara Meireles Ciríaco; Guilherme Coelho Lopes dos Reis; Gisela de Magalhães Machado Moreira; Valterney Lima Deus; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
2016Quality assurance of histamine analysis in fresh and canned fishWarlley Pinheiro Evangelista; Tarliane Maria da Silva; Letícia Rocha Guidi; Patrícia Amaral Souza Tette; Ricardo Martins Duarte Byrro; Paula Santiago-Silva; Christian Fernandes; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico