Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 97 to 116 of 305 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2017Determination of allura red dye in hard candies by using digital images obtained with a mobile phone and N-PLSBruno Gonçalves Botelho; Kele Cristina Ferreira Dantas; Marcelo Martins de SenaArtigo de Periódico
Feb-2021Determination of chemical profile of Eugenia dysenterica ice cream using PS-MS and HS-SPME/GC-MSMauro Ramalho Silva; Lucas Gomes de Freitas; Henrique de Oliveira Prata Mendonça; Amauri Geraldo de Souza; Hebert Vinícius Pereira; Rodinei Augusti; Inayara Cristina Alves Lacerda; Júlio Onésio Ferreira Melo; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Periódico
15-Jul-2018Determination of main fruits in adulterated nectars by ATR-FTIR spectroscopy combined with multivariate calibration and variable selection methodsCarolina Sheng Whei Miaw; Camila Assis; Alessandro Rangel Carolino Sales Silva; Maria Luísa Cunha; Marcelo Martins Sena; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
1-Jun-2017Determining performance parameters in qualitative multivariate methods using probability of detection (POD) curves. Case study: two common milk adulterantsCarina de Souza Gondim; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Maria Pilar Callao; Itziar RuisánchezArtigo de Periódico
2019Development and evaluation of a 66-well plate using a porous sorbent in a four-phase extraction assisted by electric field approachRicardo Mathias Orlando; Clesia Cristina Nascentes; Bruno Gonçalves Botelho; Juliane Soares Moreira; Karina Araujo Costa; Victor Hugo de Miranda BorattoArtigo de Periódico
Mar-2018Development of a checklist for assessing good hygiene practices of fresh-cut fruits and vegetables using focus group interviewsJane Azevedo Marques de Araújo; Erick Almeida Esmerino; Verônica Ortiz Alvarenga; Leandro Pereira Cappato; Iracema Carvalho da Hora; Márcia Cristina da Silva; Mônica Queiroz de Freitas; Tatiana Colombo Pimentel; Eduardo Henrique Miranda Walter; Anderson de Souza Sant'Ana; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
2019Development of a simple and rapid method for color determination in beers using digital imagesAna Carolina da Costa Fulgêncio; Vinícius Pires Teixeira de Araújo; Hebert Vinicius Pereira; Bruno Gonçalves Botelho; Marcelo Martins de SenaArtigo de Periódico
Dec-2019Eating behaviour patterns are associated with excessive weight gain after liver transplantationSamanta Catherine Ferreira; Fernanda Rodrigues de Oliveira Penaforte; Amanda de Souza Rezende Cardoso; Marcelo Victor Teixeira da Silva; Agnaldo Soares Lima; Maria Isabel Toulson Davisson Correia; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
May-2019Efeito da inulina, das proteínas do soro de leite e de triglicerídeos de cadeia média na estabilidade da emulsão em fórmulas para nutrição enteralMariana Wanessa Santana de Souza; Raquel Linhares Bello de Araújo; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Evento
2016Efeito da participação em grupos operativos para redução de peso em conhecimentos e parâmetros nutricionaisVanessa Silva Padilha; Mariany Silva Vaz; Érika Barbosa Lagares; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
Aug-2018Efeito da temperatura de desidratação sobre o teor compostos fenólicos e atividade antioxidante de extrato de folhas de eribotria japonicaMaria Aparecida Vieira Teixeira Garcia; Maria Clara Coutinho Macedo; Viviane Dias Medeiros Silva; Camila Argenta FanteArtigo de Evento
2019Efeito do tamanho da partícula na biodisponibilidade de compostos fenólicos e perfil de ácidos graxos durante a digestão in vitro de sementes de chia (salvia hispanica)Renata Adriana Labanca; Alminger MarieCapítulo de Livro
2018Efeitos terapêuticos e adversos do noni (Morinda Citrifolia L.) na saúdeFernanda Cristina Esteves de Oliveira; Leiriane Borges Pisa Silva; Monise Viana Abranches; Andreza Angélica FerreiraArtigo de Periódico
2016Effect of conjugated linoleic acid-enriched butter after 24 hours of intestinal mucositis inductionPatrícia Aparecida Vieira de Barros; Simone de Vasconcelos Generoso; Maria Emília Rabelo Andrade; Marco Antonio Sundfeld da Gama; Fernando Cesar Ferraz Lopes; Éricka Lorenna de Sales Souza e Melo; Flaviano dos Santos Martins; Sued Eustáquio Mendes Miranda; Simone Odília Antunes Fernandes; Valbert Nascimento CardosoArtigo de Periódico
2017Effect of cooking on the bioactive compounds and antioxidant activity in grains cowpea cultivarsNara Vanessa Dos Anjos Barros; Maurisrael de Moura Rocha; Maria Beatriz de Abreu Glória; Marcos Antônio da Mota Araújo; Regilda Saraiva dos Reis Moreira-AraújoArtigo de Periódico
Jan-2019Effect of huanglongbing or greening disease on orange juice quality, a reviewBruno Martins Dala-Paula; Anne Plotto; Jinhe Bai; John Anthony Manthey; Elizabeth Amory Baldwin; Rhuanito Soranz Ferrarezi; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
May-2019Effect of in vitro gastrointestinal digestion on the mineral content, phenolic compounds, and antioxidant capacity of commercial pulps of purple and white açaí (Euterpe oleracea Mart.)Elaine Carvalho Minighin; Karine Freire de Souza; Virginia Del Carmen Troncoso Valenzuela; Nilton de Oliveira Couto e Silva; Luicilene Rezende Anastácio; Renata Adriana LabancaArtigo de Periódico
2020Effect of inulin, medium-chain triglycerides and whey protein isolate on stability and in vitro digestibility of enteral nutrition formulasMariana Wanessa Santana de Souza; Evelyn de Souza Oliveira Lopes; Gustavo Pereira Cosenza; Verônica Ortiz Alvarenga; Renata Adriana Labanca; Raquel Linhares Bello de Araújo; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
Jul-2017Effect of microencapsulation conditions on the viability and functionality of Bifidobacterium longum 51ABeatriz Silva Pereira Bernucci; Cristina de Mello Loures; Sávia Caldeira de Araújo Lopes; Mônica Cristina de Oliveira; Adriano de Paula Sabino; José Mario Carneiro Vilela; Margareth Spangler Andrade; Inayara Cristina Alves Lacerda; Jacques Robert Nicoli; Evelyn de Souza OliveiraArtigo de Periódico
2019Effect of particle size of chia seeds on bioaccessibility of phenolic compounds during in vitro digestionRenata Adriana Labanca; Cecília Svelander; Marie AlmingerArtigo de Periódico