Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 142 to 161 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
Jul-2020Hopfield neural network-based algorithm applied to differential scanning calorimetry data for kinetic studies in polymorphic conversionBárbara Caroline Rodrigues de Araujo; Felipe Silva Carvalho; Maria Betânia de Freitas Marques; João Pedro Braga; Rita de Cássia de Oliveira SebastiãoArtigo de Periódico
2016Imagens digitais no estudo do envelhecimento do queijo minas frescal: um estudo comparativo sobre diferentes embalagensAmanda Ribeiro de Jesus; Ana Clara Vidotti; Angela Maria Fernandes; Demétrius Dias Caldas Lopes; Fernanda Maria Vitor Silva; Janice Dos Santos Graciano; Khenya Miranda Strumia; Bruno Gonçalves Botelho; Cristina Fantini MirandaArtigo de Periódico
Sep-2020Impact of carrier agents and temperature during storage of dry inocula of Salmonella enterica: a contribution to the validation of low water activity foods processing interventionsMarianna Miranda Furtado; Beatriz Severino da Silva; César Faviero; Verônica Ortiz Alvarenga; Anderson de Souza Sant'AnaArtigo de Periódico
Jul-2018Impact of partial and total replacement of milk by water-soluble soybean extract on fermentation and growth parameters of kefir microorganismsAna Paula Norberto; Anderson de Souza Sant'Ana; Regiane Pandolfo Marmentini; Priscila Hoffmann Carvalho; Fernanda Bovo Campagnollo; Humberto Hissashi Takeda; Tânia Maria Alberte; Ramon da Silva Rocha; Adriano Gomes Cruz; Verônica Ortiz AlvarengaArtigo de Periódico
2018Impact of unit operations from farm to fork on microbial safety and quality of foodsVerônica Ortiz Alvarenga; Fernanda Bovo Campagnollo; Leonardo do Prado-Silva; Claudia Nakamura Horita; Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla; Eliene Penha Rodrigues Pereira; Aline Crucello; Anderson de Souza Sant'AnaCapítulo de Livro
Nov-2020Impact of whey protein/surfactant mixture and oil type on the gastrointestinal fate of emulsions: ingredient engineeringAndresa Gomes; Ana Letícia Rodrigues Costa Lelis; Dayane Dias Cardoso; Guilherme de Figueiredo Furtado; Rosiane Lopes da CunhaArtigo de Periódico
Jan-2019In vitro and in silico studies of antioxidant activity of 2-thiazolylhydrazone derivativesVinícius Gonçalves Maltarollo; Marina Ferrara de Resende; Thales Kronenberger; Cleudiomar Inácio Lino; Maria Clara Pinheiro Duarte Sampaio; Maira Galdino da Rocha Pitta; Moacyr Jesus Barreto de Melo Rêgo; Renata Adriana Labanca; Renata Barbosa de OliveiraArtigo de Periódico
1-May-2021In vitro bioaccessibility of amino acids and bioactive amines in 70% cocoa dark chocolate: what you eat and what you getBruno Martins Dala-Paula; Valterney Lima Deus; Olga Luisa Tavano; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Oct-2020In vitro bioaccessibility of amino acids in dark chocolateBruno Martins Dala-Paula; Valterney Lima Deus; Olga Luisa Tavano; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
Nov-2020In vitro digestion of spermidine and amino acids in fresh and processed Agaricus bisporus mushroomGuilherme Coelho Lopes Reis; Bruno Martins Dala-Paula; Olga Luísa Tavano; Letícia Rocha Guidi; Helena Teixeira Godoy; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
1-Jan-2021In-depth characterization of antibacterial activity of melittin against Staphylococcus aureus and use in a model of non-surgical MRSA-infected skin woundsWilliam Gustavo de Lima; Julio César Moreira de Brito; Valbert Nascimento Cardoso; Simone Odília Antunes FernandesArtigo de Periódico
May-2021Inactivation kinetics of Bacillus cereus vegetative cells and spores from different sources by antimicrobial photodynamic treatment (aPDT)Leonardo do Prado-Silva; Verônica Ortiz Alvarenga; Gilberto Úbida Leite Braga; Anderson de Souza Sant'AnaArtigo de Periódico
2018Influence in the drink preparation mode associated coffee the antioxidant capacity of different brandsÁzula Narayama Malacco Ferreira; Mariana Mirelle Pereira Natividade; Roberto Gonçalves Junqueira; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza Ferreira; Renata Adriana LabancaArtigo de Periódico
Jan-2018Influence of biomaterials on scintigraphic diagnosis of periprosthetic infections. Ceftizoxime-99m technetium modelLuiz Eduardo Moreira Teixeira; Bruno Jannotti Pádua; André Moreira Castilho; Ivana Duval de Araújo; Marco Antônio Percope de Andrade; Valbert Nascimento Cardoso; Simone Odília Antunes Fernandes; Jefferson Soares Leal; Isabella Kuniko TakenakaArtigo de Periódico
Dec-2020Influence of cocoa clones on the quality and functional properties of chocolate – nitrogenous compoundsValterney Lima Deus; Eliete da Silva Bispo; Adriana Silva Franca; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
2020Influence of gamma radiation treatment on the profile of phenolic compounds and on the quality parameters of strawberries cv. Albion during storageAnna Lídya da Cunha Quintão; Viviane Dias Medeiros Silva; Priscila Borges de Faria Arquelau; Dhionne Correia Gomes; Gustavo Pereira Cosenza; Inayara Cristina Alves Lacerda; Elaine Cristina da Costa; Thais Rotsen Correa; Camila Argenta FanteArtigo de Periódico
Jun-2019Influence of spontaneous fermentation of manipueira on bioactive amine and carotenoid profiles during tucupi productionBrenda de Nazaré do Carmo Brito; Renan Campos Chisté; Alessandra Santos Lopes; Maria Beatriz de Abreu Glória; Rosinelson da Silva PenaArtigo de Periódico
May-2019Influência da fermentação no perfil e teores de aminoácidos do cacauMaria Beatriz de Abreu Glória; Valterney Lima Deus; Eliete da Silva BispoArtigo de Evento
Aug-2018Influência da remoção da gordura na quantificação de compostos bioativos e atividade antioxidante do chocolateValterney Lima Deus; Eliete da Silva Bispo; Adriana Silva Franca; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
2018Influência do método de extração de café no perfil químico e atividade antioxidante “in vitro” e “in vivo” nas bebidasDaniel Mansur Rabelo; Bárbara Oliveira Henriques; Rachel Oliveira Castilho; Renata Adriana LabancaArtigo de Periódico