Skip navigation
Portal do Governo Brasileiro
Atualize sua Barra de Governo
Presentation
Communities and Collections
Policy
Instructions to authors
Help
Sign on to:
My DSpace
Receive email
updates
Edit Profile
Repositório Institucional da UFMG
Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
title
issue date
submit date
???browse.sort-by.type???
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 142 to 161 of 302
< previous
next >
Issue Date
Title
Author(s)
Type
Jul-2020
Hopfield neural network-based algorithm applied to differential scanning calorimetry data for kinetic studies in polymorphic conversion
Bárbara Caroline Rodrigues de Araujo
;
Felipe Silva Carvalho
;
Maria Betânia de Freitas Marques
;
João Pedro Braga
;
Rita de Cássia de Oliveira Sebastião
Artigo de Periódico
2016
Imagens digitais no estudo do envelhecimento do queijo minas frescal: um estudo comparativo sobre diferentes embalagens
Amanda Ribeiro de Jesus
;
Ana Clara Vidotti
;
Angela Maria Fernandes
;
Demétrius Dias Caldas Lopes
;
Fernanda Maria Vitor Silva
;
Janice Dos Santos Graciano
;
Khenya Miranda Strumia
;
Bruno Gonçalves Botelho
;
Cristina Fantini Miranda
Artigo de Periódico
Sep-2020
Impact of carrier agents and temperature during storage of dry inocula of Salmonella enterica: a contribution to the validation of low water activity foods processing interventions
Marianna Miranda Furtado
;
Beatriz Severino da Silva
;
César Faviero
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Anderson de Souza Sant'Ana
Artigo de Periódico
Jul-2018
Impact of partial and total replacement of milk by water-soluble soybean extract on fermentation and growth parameters of kefir microorganisms
Ana Paula Norberto
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Regiane Pandolfo Marmentini
;
Priscila Hoffmann Carvalho
;
Fernanda Bovo Campagnollo
;
Humberto Hissashi Takeda
;
Tânia Maria Alberte
;
Ramon da Silva Rocha
;
Adriano Gomes Cruz
;
Verônica Ortiz Alvarenga
Artigo de Periódico
2018
Impact of unit operations from farm to fork on microbial safety and quality of foods
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Fernanda Bovo Campagnollo
;
Leonardo do Prado-Silva
;
Claudia Nakamura Horita
;
Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla
;
Eliene Penha Rodrigues Pereira
;
Aline Crucello
;
Anderson de Souza Sant'Ana
Capítulo de Livro
Nov-2020
Impact of whey protein/surfactant mixture and oil type on the gastrointestinal fate of emulsions: ingredient engineering
Andresa Gomes
;
Ana Letícia Rodrigues Costa Lelis
;
Dayane Dias Cardoso
;
Guilherme de Figueiredo Furtado
;
Rosiane Lopes da Cunha
Artigo de Periódico
Jan-2019
In vitro and in silico studies of antioxidant activity of 2-thiazolylhydrazone derivatives
Vinícius Gonçalves Maltarollo
;
Marina Ferrara de Resende
;
Thales Kronenberger
;
Cleudiomar Inácio Lino
;
Maria Clara Pinheiro Duarte Sampaio
;
Maira Galdino da Rocha Pitta
;
Moacyr Jesus Barreto de Melo Rêgo
;
Renata Adriana Labanca
;
Renata Barbosa de Oliveira
Artigo de Periódico
1-May-2021
In vitro bioaccessibility of amino acids and bioactive amines in 70% cocoa dark chocolate: what you eat and what you get
Bruno Martins Dala-Paula
;
Valterney Lima Deus
;
Olga Luisa Tavano
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
Artigo de Periódico
Oct-2020
In vitro bioaccessibility of amino acids in dark chocolate
Bruno Martins Dala-Paula
;
Valterney Lima Deus
;
Olga Luisa Tavano
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
Artigo de Evento
Nov-2020
In vitro digestion of spermidine and amino acids in fresh and processed Agaricus bisporus mushroom
Guilherme Coelho Lopes Reis
;
Bruno Martins Dala-Paula
;
Olga Luísa Tavano
;
Letícia Rocha Guidi
;
Helena Teixeira Godoy
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
Artigo de Periódico
1-Jan-2021
In-depth characterization of antibacterial activity of melittin against Staphylococcus aureus and use in a model of non-surgical MRSA-infected skin wounds
William Gustavo de Lima
;
Julio César Moreira de Brito
;
Valbert Nascimento Cardoso
;
Simone Odília Antunes Fernandes
Artigo de Periódico
May-2021
Inactivation kinetics of Bacillus cereus vegetative cells and spores from different sources by antimicrobial photodynamic treatment (aPDT)
Leonardo do Prado-Silva
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Gilberto Úbida Leite Braga
;
Anderson de Souza Sant'Ana
Artigo de Periódico
2018
Influence in the drink preparation mode associated coffee the antioxidant capacity of different brands
Ázula Narayama Malacco Ferreira
;
Mariana Mirelle Pereira Natividade
;
Roberto Gonçalves Junqueira
;
Scheilla Vitorino Carvalho de Souza Ferreira
;
Renata Adriana Labanca
Artigo de Periódico
Jan-2018
Influence of biomaterials on scintigraphic diagnosis of periprosthetic infections. Ceftizoxime-99m technetium model
Luiz Eduardo Moreira Teixeira
;
Bruno Jannotti Pádua
;
André Moreira Castilho
;
Ivana Duval de Araújo
;
Marco Antônio Percope de Andrade
;
Valbert Nascimento Cardoso
;
Simone Odília Antunes Fernandes
;
Jefferson Soares Leal
;
Isabella Kuniko Takenaka
Artigo de Periódico
Dec-2020
Influence of cocoa clones on the quality and functional properties of chocolate – nitrogenous compounds
Valterney Lima Deus
;
Eliete da Silva Bispo
;
Adriana Silva Franca
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
Artigo de Periódico
2020
Influence of gamma radiation treatment on the profile of phenolic compounds and on the quality parameters of strawberries cv. Albion during storage
Anna Lídya da Cunha Quintão
;
Viviane Dias Medeiros Silva
;
Priscila Borges de Faria Arquelau
;
Dhionne Correia Gomes
;
Gustavo Pereira Cosenza
;
Inayara Cristina Alves Lacerda
;
Elaine Cristina da Costa
;
Thais Rotsen Correa
;
Camila Argenta Fante
Artigo de Periódico
Jun-2019
Influence of spontaneous fermentation of manipueira on bioactive amine and carotenoid profiles during tucupi production
Brenda de Nazaré do Carmo Brito
;
Renan Campos Chisté
;
Alessandra Santos Lopes
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
;
Rosinelson da Silva Pena
Artigo de Periódico
May-2019
Influência da fermentação no perfil e teores de aminoácidos do cacau
Maria Beatriz de Abreu Glória
;
Valterney Lima Deus
;
Eliete da Silva Bispo
Artigo de Evento
Aug-2018
Influência da remoção da gordura na quantificação de compostos bioativos e atividade antioxidante do chocolate
Valterney Lima Deus
;
Eliete da Silva Bispo
;
Adriana Silva Franca
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
Artigo de Evento
2018
Influência do método de extração de café no perfil químico e atividade antioxidante “in vitro” e “in vivo” nas bebidas
Daniel Mansur Rabelo
;
Bárbara Oliveira Henriques
;
Rachel Oliveira Castilho
;
Renata Adriana Labanca
Artigo de Periódico