Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 186 to 205 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2020Nanonization techniques to overcome poor water-solubility with drugsFlávia Lidiane Oliveira da Silva; Maria Betânia de Freitas Marques; Kelly Cristina Kato; Guilherme CarneiroArtigo de Periódico
2020Natural starter culture on artisanal cheeseMarcus Welbert Lempk; Afonso de Liguori Oliveira; Roberto Gonçalves Junqueira; Eliara Acipreste Hudson; Ana Clarissa dos Santos Pires; Daniel Arantes Pereira; Kely Tatianne Costa Santana; Roberta Ribeiro da Cruz Cangussu; Janaína Teles de Faria; Maximiliano Soares PintoArtigo de Periódico
1-Jan-2018New mesalamine polymeric conjugate for controlled release: preparation, characterization and biodistribution studyAina Liz Alves Cesar; Fernanda Alves Abrantes; Luana Farah; Rachel Oliveira Castilho; Valbert Nascimento Cardoso; Simone Odília Antunes Fernandes; Ivana Duval de Araújo; André Augusto Gomes FaracoArtigo de Periódico
1-Nov-2020A new theranostic system for bone disorders: functionalized folate-MDP hydroxyapatite nanoparticles with radiolabeled copper-64Marcelo Fernandes Cipreste; Wagner da Nova Mussel; Juliana Batista da Silva; Maria Betânia de Freitas Marques; Ronaldo Junio Campos Batista; Pedro Lana Gastelois; Waldemar Augusto de Almeida Macedo; Edésia Martins Barros de SousaArtigo de Periódico
Sep-2018Non-thermal microbial inactivation by using supercritical carbon dioxide: synergic effect of process parametersEric Keven Silva; Verônica Ortiz Alvarenga; Matheus Angelo Bargas; Anderson de Souza Sant'Ana; Maria Angela de Almeida MeirelesArtigo de Periódico
2016Nutrition therapy: integral part of liver transplant careLucilene Rezende Anastácio; Maria Isabel Toulson Davisson CorreiaArtigo de Periódico
Sep-2018Nutrition, dietary intake, and eating behavior after liver transplantationLucilene Rezende Anastácio; Samanta Catherine FerreiraArtigo de Periódico
2020Obtenção e caracterização de vinagre de manga pelo método de acetificação de OrleansCosme Damião Barbosa; Elaine Cristina da Costa; Isabella Maciel Costa; Inayara Cristina Alves Lacerda; Evelyn de Souza Oliveira LopesArtigo de Periódico
Nov-2020Occurrence and enumeration of rope-producing spore forming bacteria in flour and their spoilage potential in different bread formulationsAna Paula Maciel Pereira; Graziele Cristina Stradiotto; Luísa Freire; Verônica Ortiz Alvarenga; Aline Crucello; Leticia Lauandos Pozza Morassi; Fabiana P. Silva; Anderson de Souza Sant'AnaArtigo de Periódico
Nov-2020Ohmic heating technology in dulce de leche: physical and thermal profile, microstructure, and modeling of crystal size growthRamon Silva; Ramon Silva Rocha; Jonas de Toledo Guimarães; Celso Fasura Balthazar; Gustavo Luis de Paiva Anciens Ramos; Hugo Scudino; Tatiana Colombo Pimentel; Érica de Melo Azevedo; Márcia Cristina da Silva; Rodrigo Nunes Cavalcanti; Verônica Ortiz Alvarenga; Maria Carmela Kasnowski Holanda Duarte; Erick Almeida Esmerino; Mônica Queiroz de Freitas; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
2020Optimization of extraction conditions of volatile compounds from pequi peel (caryocar brasiliense camb.) using hs-spmeBárbara Oliveira Santos; Rodinei Augusti; Júlio Onésio Ferreira Melo; Jacqueline Aparecida Takahashi; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Periódico
Oct-2021Organização e gestão do setor de alimentação coletiva no pós-COVID-19: desafios e perspectivasMarlene Azevedo Magalhães Monteiro; Gilberto Simeone Henriques; Maria Aparecida Vieira Teixera GarciaArtigo de Periódico
Aug-2018Otimização das condições de extração dos compostos voláteis de cagaita (Eugenia dysenterica) empregando-se a HS-SPME/CG-MSMauro Ramalho Silva; Inayara Cristina Alves Lacerda; Rodinei Augusti; Amauri Geraldo de Souza; Júlio Onésio Ferreira Melo; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Evento
2017Overview of proficiency testing provision in pharmaceutical area in Brazil and an educational scheme for determining mefenamic acid in raw materialsCarlos Eduardo de Oliveira Pereira; Mateus Araújo Castro e Souza; Gerson Antônio Pianetti; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
2022Oxidative stress and phenylketonuria: an integrative reviewAna Luiza Coeli Cruzramos; Roberto Cesar Santos de Sousa; Elaine Carvalho Minighin; Lorena Thais Souza Dias; Renata Adriana Labanca; Júlio Onésio Ferreira Melo; Raquel Linhares Bello de AraujoArtigo de Periódico
2019Óleo de coco extravirgem: alterações físico-químicas e sensoriais acarretadas pela fritura e por diferentes condições de armazenamentoMariana Nunes de Lima Emídio; Ludmila Fernanda Souza de Oliveira; Lúcia Helena Esteves dos Santos Laboissière; Marina Campos Zicker; Renata Adriana LabancaCapítulo de Livro
2017Parâmetros de desempenho em método UHPLC-UV para quantificação de aminoácidos livres e aminas bioativas em queijos mussarela, prato, parmesão e gorgonzolaGisela de Magalhães Machado Moreira; Denise Sobral; Renata Golin Bueno Costa; Junio César Jacinto de Paula; Christian Fernandes; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Jun-2020Pasteurization of passion fruit Passiflora setacea pulp to optimize bioactive compounds retentionBeatriz Alejandra Ortega Sanchez; Sonia Maria Costa Celestino; Maria Beatriz de Abreu Glória; Isadora Costa Celestino; María Isabel Ordóñez Lozada; Samuel Dias Araújo Júnior; Ernandes Rodrigues de Alencar; Lívia de Lacerda de OliveiraArtigo de Periódico
2019Peixe bonito assado: um caso de surto de intoxicação por histaminaEmy Takemoto; Patrícia Rossi Moriconi; Elaine Marra de Azevedo Mazon; Regina Sorrentino Minazzi Rodrigues; Maria Beatriz de Abreu Glória; Ana Marian Solbiati Pinotti; Eunice Retroz BernardesArtigo de Periódico
May-2019Perfil e teores de aminas bioativas livres em farinhas de origem animalDouglas Evangelista Braga; Audecir Giombelli; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento