Browsing by Department ENF - DEPARTAMENTO DE NUTRIÇÃO

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 85 to 104 of 342 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2017Daily meal frequency and associated variables in children and adolescentsFabiana Almeida da Silva; Samara Miranda Candiá; Marina Santos Pequeno; Daniela Saes Sartorelli; Larissa Loures Mendes; Renata Maria Souza Oliveira e Silva; Michele Pereira Netto; Ana Paula Carlos Cândido MendesArtigo de Periódico
2021Data resource profile: surveillance system of risk and protective factors for chronic diseases by telephone survey for adults in Brazil (Vigitel)Luiza Eunice Sá da Silva; Ellen de Cássia Dutra Pozzetti Gouvêa; Sheila Rizzato Stopa; Vera Lúcia Tierling; Luciana Monteiro Vasconcelos Sardinha; Eduardo Marques Macario; Rafael Moreira ClaroArtigo de Periódico
2019Deciphering the cellular interplays underlying obesity-induced adipose tissue fibrosisGeneviève Marcelin; Ana Letícia Malheiros Silveira; Laís Bhering Martins; Adaliene Versiani Matos Ferreira; Karine ClémentArtigo de Periódico
2020Densidade de estabelecimentos que comercializam bebidas alcoólicas na área residencial está associada ao consumo de álcool em adolescentes?Bruno Guimarães Coelho Decarvalho; Amanda Cristina de Souza Andrade; Roseli Gomes de Andrade; Larissa Loures Mendes; Gustavo Velasquez-Melendez; Cesar Coelho Xavier; Fernando Augusto Proietti; Waleska Teixeira CaiaffaArtigo de Periódico
2019Desenho da amostra e participação no Estudo EducatelMarcel de Toledo Vieira; Rafael Moreira Claro; Ada Ávila AssunçãoArtigo de Periódico
21-Aug-2021Desenvolvendo modelos para o Programa de Promoção da Alimentação Adequada e Saudável: um estudo de avaliabilidadeJuliana Mara Flores Bicalho; Eliete Albano Azevedo Guimarães; Patrícia Pinheiro de Freitas; Mariana Souza Lopes; Mariana de Carvalho Menezes; Aline Cristine Souza Lopes; Cláudia di Lorenzo OliveiraArtigo de Periódico
2017Desenvolvimento de dietas enterais semiartesanais para idosos em atenção domiciliar e análise da composição de macro e micronutrientesAnn Kristine Jansen; Simone de Vasconcelos Generoso; Eduarda Guimarães Guedes; Ana Maria Rodrigues; Ligia Amanda Ventura de Oliveira Miranda; Gilberto Simeone HenriquesArtigo de Periódico
18-Feb-2020Desertos e pântanos alimentares em uma metrópole brasileiraOlivia Souza HonórioDissertação
2016Desmistificando dúvidas sobre alimentação e nutrição: material de apoio para profissionais de saúdeMinistério da Saúde; Universidade Federal de Minas Gerais; Aline Cristine Souza Lopes; Caroline Schilling Soares; Mariana Carvalho de Menezes; Patrícia Pinheiro de FreitasLivro
2019Determinantes de capacidade para o trabalho no cenário da educação básica do brasil: estudo educatel, 2016Marcus Alessandro Dealcantara; Adriane Mesquita de Medeiros; Rafael Moreira Claro; Marcel de Toledo VieiraArtigo de Periódico
2021Dietary assessment of schoolchildren: is food record a valid method?Laura Rangel Drummond Demenezes; Mariana Souza Lopes; Aline Elizabeth da Silva Miranda; Márcia Christina Caetano Romano; Luana Caroline Dos SantosArtigo de Periódico
28-Apr-2022Dietary Patterns during Pregnancy and Gestational Weight Gain: A Systematic ReviewLarissa Bueno Ferreira; Cecília Viana Lobo; Aline Elizabeth da Silva Miranda; Brenda da Cunha Carvalho; Luana Caroline Dos SantosArtigo de Periódico
16-May-2022Dietary patterns, breakfast consumption, meals with family and associations with common mental disorders in adolescents: a school-based cross-sectional studyLúcia Helena Almeida Gratão; Milene Cristine Pessoa; Thales Philipe Rodrigues da Silva; Luana Lara Rocha; Monique Louise Cassimiro Inácio; Tatiana Resende Prado Rangel de Oliveira; Cristiane de Freitas Cunha; Larissa Loures MendesArtigo de Periódico
19-Nov-2020Digital food environment during the covid-19 pandemic in brazil: an analysis of marketing strategies in a food delivery appPaula Martins Horta; Larissa Loures Mendes; Juliana de Paula MatosArtigo de Periódico
9-Sep-2020Digital food environment of a brazilian metropolis: food availability and marketing strategies used by delivery appsPaula Martins Horta; Juliana de Paula Matos Souza; Luana Lara Rocha; Larissa Loures MendesArtigo de Periódico
2021Dimensões da escala brasileira de insegurança alimentar na atenção primária à saúdeMelissa Luciana de Araujo; Raquel de Deus Mendonça; Simone Cardoso Lisboa Pereira; Aline Cristine Souza LopesArtigo de Periódico
2021Disfunção do trato urinário inferior e mau desempenho escolar em crianças e adolescentesMelissa Faria Dutra; Simone Cardoso Lisboa Pereira; Eleonora Moreira Lima; Taciana Maia de Sousa; Luana Caroline Dos Santos; Célia Regina Moreira Lanza; Vanessa de Oliveira Martins Reis; Stela Maris Aguiar Lemos; Mônica Maria de Almeida VasconcelosArtigo de Periódico
28-Jun-2021Distúrbios osteomusculares relacionadas ao trabalho: prevalência em trabalhadores de restaurantesMarlene Azevedo Magalhães Monteiro; Luiza Dias Ribeiro; Adriane Vieira; Carla Aparecida SpagnolArtigo de Periódico
18-Jun-2019Does access to healthy food vary according to socioeconomic status and to food store type? an ecologic studyBruna Vieira de Lima Costa; Mariana Carvalho de Menezes; Cláudia Di Lorenzo Oliveira; Sueli Aparecida Mingoti; Patrícia Constante Jaime; Waleska Teixeira Caiaffa; Aline Cristine Souza LopesArtigo de Periódico
2022Educational inequality in consumption of in natura or minimally processed foods and ultra-processed foods: the intersection between sex and race/skin color in BrazilBarbara Virginia Caixeta Crepaldi; Letícia Martins Okada; Rafael Moreira Claro; Maria Laura da Costa Louzada; Leandro F. M. Rezende; Renata Bertazzi Levy; Catarina Machado AzeredoArtigo de Periódico