Browsing by Author Verônica Ortiz Alvarenga

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 46  next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
29-Nov-2023Acetic acid bacteria analysis using non-conventional culture media in kombucha fermentationCosme Damião Barbosa; Isabella Maciel Costa; Wildon César Rodrigues Santos; Verônica Ortiz Alvarenga; Inayara Cristina Alves Lacerda; Guilherme Ferreira SimiqueliArtigo de Periódico
Oct-2019An ordinal logistic regression approach to predict the variability on biofilm formation stages by five Salmonella enterica strains on polypropylene and glass surfaces as affected by pH, temperature and NaClJuliana de Oliveira Moraes; Ellen Abreu da Cruz; Ítalo Pinheiro; Tereza Cristina Rocha Moreira de Oliveira; Verônica Ortiz Alvarenga; Anderson de Souza Sant'Ana; Marciane MagnaniArtigo de Periódico
2020Application of quantitative risk assessment methods for food qualityFernanda Bovo Campagnollo; Juliana Lane Paixão dos Santos; Verônica Ortiz Alvarenga; Rafael Djalma Chaves; Leonardo do Prado-Silva; Anderson de Souza Sant'AnaCapítulo de Livro
2018Aspectos quantitativos de segurança de produtos lácteos: microbiologia preditiva e avaliação quantitativa de riscosVerônica Ortiz Alvarenga; Leandro Pereira Cappato; Adriano Gomes Cruz; Anderson Sant'anaCapítulo de Livro
10-Sep-2023Basic concepts for predictive microbiologyAlice Karine da Silva; Maísa Daré Perim; Luma Moura Brito; Verônica Ortiz AlvarengaCapítulo de Livro
27-Mar-2024Caracterização molecular e fenotípica de Bacillus cereus sensu stricto isolados de alimentos.Luís Renato dos Santos MascarenhasTese
Jun-2017Dairy processing using supercritical carbon dioxide technology: theoretical fundamentals, quality and safety aspectsGabriela Vieira do Amaral; Erick Keven Silva; Rodrigo Nunes Cavalcanti; Leandro Pereira Cappato; Jonas de Toledo Guimarães; Verônica Ortiz Alvarenga; Érick Almeida Esmerino; Jéssica Barbosa Portela; Anderson de Souza Sant'Ana; Mônica Queiroz de Freitas; Márcia Cristina da Silva; Renata Santana Lorenzo Raices; Maria Angela de Almeida Meireles; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
Nov-2020Data fusion of UPLC data, NIR spectra and physicochemical parameters with chemometrics as an alternative to evaluating kombucha fermentationCosme Damião Barbosa; Michel Rocha Baqueta; Wildon César Rodrigues Santos; Dhionne Gomes; Verônica Ortiz Alvarenga; Paula Teixeira; Helena Albano; Carlos Augusto Rosa; Patrícia Valderrama; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
30-Jul-2019Descrição de cervejas tipo Pilsen por métodos sensoriais rápidos e análises físico-químicasVictor Luiz Melo DutraDissertação
2022Desiccation resistance of a large set of Salmonella enterica strains and survival on dry- and wet-inoculated soybean meal through storageAna Paula Norberto; Verônica Ortiz Alvarenga; Humberto Moreira Húngaro; Anderson de Souza Sant'anaArtigo de Periódico
Mar-2018Development of a checklist for assessing good hygiene practices of fresh-cut fruits and vegetables using focus group interviewsJane Azevedo Marques de Araújo; Erick Almeida Esmerino; Verônica Ortiz Alvarenga; Leandro Pereira Cappato; Iracema Carvalho da Hora; Márcia Cristina da Silva; Mônica Queiroz de Freitas; Tatiana Colombo Pimentel; Eduardo Henrique Miranda Walter; Anderson de Souza Sant'Ana; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
24-Apr-2024Dinâmica da microbiota presente no processo fermenativo da mandioca para produção de tucupi.Renata Gomes CaetanoTese
28-Jun-2022Efeito do uso de ultrassom na viabilidade das culturas tradicionais do iogurte e culturas probióticas.Luma Moura BritoDissertação
2020Effect of inulin, medium-chain triglycerides and whey protein isolate on stability and in vitro digestibility of enteral nutrition formulasMariana Wanessa Santana de Souza; Evelyn de Souza Oliveira Lopes; Gustavo Pereira Cosenza; Verônica Ortiz Alvarenga; Renata Adriana Labanca; Raquel Linhares Bello de Araújo; Inayara Cristina Alves LacerdaArtigo de Periódico
Apr-2018Effects of ultrasound energy density on the non-thermal pasteurization of chocolate milk beverageSara Hadass Moreira da Costa Monteiro; Eric Keven Silva; Verônica Ortiz Alvarenga; Jeremias Moraes; Mônica Queiroz de Freitas; Márcia Cristina da Silva; Renata Santana Lorenzo Raices; Anderson de Souza Sant'Ana; Maria Angela de Almeida Meireles; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
22-Feb-2021Estudo do comportamento de Bacillus cereus em leite em pó reconstituído submetidos a diferentes tratamentos térmicos e condições de armazenamento.Ludmila Lizziane de Souza LimaDissertação
Jul-2020Evaluation of fruta-do-lobo (Solanum lycocarpum St. Hill) starch on the growth of probiotic strainsAna Paula Aparecida Pereira; Leonardo Borges Chatagnier Lauretti; Verônica Ortiz Alvarenga; Bruno Nicolau Paulino; Célio Fernando Figueiredo Angolini; Iramaia Angelica Neri-Numa; Eduardo Adilson Orlando; Juliana Azevedo Lima Pallone; Anderson de Souza Sant'Ana; Glaucia Maria PastoreArtigo de Periódico
2017Food safetyRafael Djalma Chaves; Verônica Ortiz Alvarenga; Fernanda Bovo Campagnollo; Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla; Juan Martín Oteiza; Anderson de Souza Sant'AnaCapítulo de Livro
2022Growth behavior of low populations of Listeria monocytogenes on fresh-cut mango, melon and papaya under different storage temperaturesWinnie Alencar Luciano; Sholeem Griffin; Geany Targino de Souza Pedrosa; Verônica Ortiz Alvarenga; Vasilis Valdramidis; Marciane MagnaniArtigo de Periódico
2022Growth potential of three strains of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in Frescal and semi-hard artisanal Minas microcheeses: Impact of the addition of lactic acid bacteria with antimicrobial activityFernanda B. Campagnollo; Geany Targino de Souza Pedrosa; Bruna A. Kamimura; Marianna Miranda Furtado; Rafaela C. Baptista; Henry M. Nascimento; Verônica Ortiz Alvarenga; Marciane Magnani; Anderson de Souza Sant'anaArtigo de Periódico