Skip navigation
Portal do Governo Brasileiro
Atualize sua Barra de Governo
Presentation
Communities and Collections
Policy
Instructions to authors
Help
Sign on to:
My DSpace
Receive email
updates
Edit Profile
Repositório Institucional da UFMG
Browsing by Author Verônica Ortiz Alvarenga
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
title
issue date
submit date
???browse.sort-by.type???
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 1 to 20 of 46
next >
Issue Date
Title
Author(s)
Type
29-Nov-2023
Acetic acid bacteria analysis using non-conventional culture media in kombucha fermentation
Cosme Damião Barbosa
;
Isabella Maciel Costa
;
Wildon César Rodrigues Santos
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Inayara Cristina Alves Lacerda
;
Guilherme Ferreira Simiqueli
Artigo de Periódico
Oct-2019
An ordinal logistic regression approach to predict the variability on biofilm formation stages by five Salmonella enterica strains on polypropylene and glass surfaces as affected by pH, temperature and NaCl
Juliana de Oliveira Moraes
;
Ellen Abreu da Cruz
;
Ítalo Pinheiro
;
Tereza Cristina Rocha Moreira de Oliveira
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Marciane Magnani
Artigo de Periódico
2020
Application of quantitative risk assessment methods for food quality
Fernanda Bovo Campagnollo
;
Juliana Lane Paixão dos Santos
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Rafael Djalma Chaves
;
Leonardo do Prado-Silva
;
Anderson de Souza Sant'Ana
Capítulo de Livro
2018
Aspectos quantitativos de segurança de produtos lácteos: microbiologia preditiva e avaliação quantitativa de riscos
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Leandro Pereira Cappato
;
Adriano Gomes Cruz
;
Anderson Sant'ana
Capítulo de Livro
10-Sep-2023
Basic concepts for predictive microbiology
Alice Karine da Silva
;
Maísa Daré Perim
;
Luma Moura Brito
;
Verônica Ortiz Alvarenga
Capítulo de Livro
27-Mar-2024
Caracterização molecular e fenotípica de Bacillus cereus sensu stricto isolados de alimentos.
Luís Renato dos Santos Mascarenhas
Tese
Jun-2017
Dairy processing using supercritical carbon dioxide technology: theoretical fundamentals, quality and safety aspects
Gabriela Vieira do Amaral
;
Erick Keven Silva
;
Rodrigo Nunes Cavalcanti
;
Leandro Pereira Cappato
;
Jonas de Toledo Guimarães
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Érick Almeida Esmerino
;
Jéssica Barbosa Portela
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Mônica Queiroz de Freitas
;
Márcia Cristina da Silva
;
Renata Santana Lorenzo Raices
;
Maria Angela de Almeida Meireles
;
Adriano Gomes da Cruz
Artigo de Periódico
Nov-2020
Data fusion of UPLC data, NIR spectra and physicochemical parameters with chemometrics as an alternative to evaluating kombucha fermentation
Cosme Damião Barbosa
;
Michel Rocha Baqueta
;
Wildon César Rodrigues Santos
;
Dhionne Gomes
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Paula Teixeira
;
Helena Albano
;
Carlos Augusto Rosa
;
Patrícia Valderrama
;
Inayara Cristina Alves Lacerda
Artigo de Periódico
30-Jul-2019
Descrição de cervejas tipo Pilsen por métodos sensoriais rápidos e análises físico-químicas
Victor Luiz Melo Dutra
Dissertação
2022
Desiccation resistance of a large set of Salmonella enterica strains and survival on dry- and wet-inoculated soybean meal through storage
Ana Paula Norberto
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Humberto Moreira Húngaro
;
Anderson de Souza Sant'ana
Artigo de Periódico
Mar-2018
Development of a checklist for assessing good hygiene practices of fresh-cut fruits and vegetables using focus group interviews
Jane Azevedo Marques de Araújo
;
Erick Almeida Esmerino
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Leandro Pereira Cappato
;
Iracema Carvalho da Hora
;
Márcia Cristina da Silva
;
Mônica Queiroz de Freitas
;
Tatiana Colombo Pimentel
;
Eduardo Henrique Miranda Walter
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Adriano Gomes da Cruz
Artigo de Periódico
24-Apr-2024
Dinâmica da microbiota presente no processo fermenativo da mandioca para produção de tucupi.
Renata Gomes Caetano
Tese
28-Jun-2022
Efeito do uso de ultrassom na viabilidade das culturas tradicionais do iogurte e culturas probióticas.
Luma Moura Brito
Dissertação
2020
Effect of inulin, medium-chain triglycerides and whey protein isolate on stability and in vitro digestibility of enteral nutrition formulas
Mariana Wanessa Santana de Souza
;
Evelyn de Souza Oliveira Lopes
;
Gustavo Pereira Cosenza
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Renata Adriana Labanca
;
Raquel Linhares Bello de Araújo
;
Inayara Cristina Alves Lacerda
Artigo de Periódico
Apr-2018
Effects of ultrasound energy density on the non-thermal pasteurization of chocolate milk beverage
Sara Hadass Moreira da Costa Monteiro
;
Eric Keven Silva
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Jeremias Moraes
;
Mônica Queiroz de Freitas
;
Márcia Cristina da Silva
;
Renata Santana Lorenzo Raices
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Maria Angela de Almeida Meireles
;
Adriano Gomes da Cruz
Artigo de Periódico
22-Feb-2021
Estudo do comportamento de Bacillus cereus em leite em pó reconstituído submetidos a diferentes tratamentos térmicos e condições de armazenamento.
Ludmila Lizziane de Souza Lima
Dissertação
Jul-2020
Evaluation of fruta-do-lobo (Solanum lycocarpum St. Hill) starch on the growth of probiotic strains
Ana Paula Aparecida Pereira
;
Leonardo Borges Chatagnier Lauretti
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Bruno Nicolau Paulino
;
Célio Fernando Figueiredo Angolini
;
Iramaia Angelica Neri-Numa
;
Eduardo Adilson Orlando
;
Juliana Azevedo Lima Pallone
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Glaucia Maria Pastore
Artigo de Periódico
2017
Food safety
Rafael Djalma Chaves
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Fernanda Bovo Campagnollo
;
Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla
;
Juan Martín Oteiza
;
Anderson de Souza Sant'Ana
Capítulo de Livro
2022
Growth behavior of low populations of Listeria monocytogenes on fresh-cut mango, melon and papaya under different storage temperatures
Winnie Alencar Luciano
;
Sholeem Griffin
;
Geany Targino de Souza Pedrosa
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Vasilis Valdramidis
;
Marciane Magnani
Artigo de Periódico
2022
Growth potential of three strains of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in Frescal and semi-hard artisanal Minas microcheeses: Impact of the addition of lactic acid bacteria with antimicrobial activity
Fernanda B. Campagnollo
;
Geany Targino de Souza Pedrosa
;
Bruna A. Kamimura
;
Marianna Miranda Furtado
;
Rafaela C. Baptista
;
Henry M. Nascimento
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Marciane Magnani
;
Anderson de Souza Sant'ana
Artigo de Periódico