Skip navigation
Portal do Governo Brasileiro
Atualize sua Barra de Governo
Presentation
Communities and Collections
Policy
Instructions to authors
Help
Sign on to:
My DSpace
Receive email
updates
Edit Profile
Repositório Institucional da UFMG
Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
title
issue date
submit date
???browse.sort-by.type???
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 117 to 136 of 302
< previous
next >
Issue Date
Title
Author(s)
Type
Dec-2018
Effect of ripening time on proteolysis, free amino acids, bioactive amines and texture profile of gorgonzola-type cheese
Gisela de Magalhães Machado Moreira
;
Renata Golin Bueno Costa
;
Vanessa Aglaê Martins Teodoro
;
Junio César Jacinto de Paula
;
Denise Sobral
;
Christian Fernandes
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
Artigo de Periódico
Nov-2019
Effects of the solubility of yeast cell wall preparations on their potential prebiotic properties in dogs
Stephanie de Souza Theodoro
;
Thaila Cristina Putarov
;
Caroline Tiemi
;
Lara Mantovani Volpe
;
Carlos Alberto Ferreira de Oliveira
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
;
Aulus Cavalieri Carciofi
Artigo de Periódico
Apr-2018
Effects of ultrasound energy density on the non-thermal pasteurization of chocolate milk beverage
Sara Hadass Moreira da Costa Monteiro
;
Eric Keven Silva
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Jeremias Moraes
;
Mônica Queiroz de Freitas
;
Márcia Cristina da Silva
;
Renata Santana Lorenzo Raices
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Maria Angela de Almeida Meireles
;
Adriano Gomes da Cruz
Artigo de Periódico
2020
Energy expenditure and liver transplantation: what We know and where We are
Bárbara Chaves Santos
;
Maria Isabel Toulson Davisson Correia
;
Lucilene Rezende Anastácio
Artigo de Periódico
2020
Espectroscopia no infravermelho, propriedades térmicas e de cristalinidade do amido isolado de diferentes cultivares de sorgo
Ana Luiza Santos Vieira
;
Rodrigo Lassarote Lavall
;
Maria Aparecida Vieira Teixeira Garcia
;
Camila Argenta Fante
Capítulo de Livro
2016
Estimativa da exposição humana a mercúrio por consumo de atuns da costa litorânea brasileira
Flávia Beatriz Custódio
;
Arthur Magno Guedes Franco de Andrade
;
Aisa Dias Oliveira Del Rio
;
Maria Beatriz de Abreu Glória
Artigo de Evento
2016
Estudo do perfil microbiológico da matéria-prima e do produto acabado de Rhamnus purshiana e Baccharis trimera obtidos de diferentes farmácias de manipulação na cidade de Divinópolis-MG
Diego Pinto de Oliveira
;
Inayara Cristina Alves Lacerda
;
Marcelo José Dias Silva
;
Geraldo Alves da Silva
;
Marcelo Aparecido da Silva
Artigo de Periódico
2017
Evaluating matrix effects in the analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons from food: can these interferences be neglected for isotope dilution?
Renata França Cassimiro Belo
;
Rafael Pissinatti
;
Scheilla Vitorino Carvalho de Souza
;
Roberto Gonçalves Junqueira
Artigo de Periódico
Jul-2017
Evaluation of antitumor activity and cardiac toxicity of a bone-targeted ph-sensitive liposomal formulation in a bone metastasis tumor model in mice
Diego dos Santos Ferreira
;
Bruno Luís Jesus de Oliveira Pinto
;
Vidhya Kumar
;
Valbert Nascimento Cardoso
;
Simone Odília Fernandes
;
Cristina Maria Souza
;
Geovanni Dantas Cassali
;
Anna Moore
;
David Edwin Sosnovik
;
Christian Taylor Farrar
;
Elaine Amaral Leite
;
Ricardo José Alves
;
Mônica Cristina de Oliveira
;
Alexander Ramos Guimarães
;
Peter Caravan
Artigo de Periódico
Jul-2020
Evaluation of fruta-do-lobo (Solanum lycocarpum St. Hill) starch on the growth of probiotic strains
Ana Paula Aparecida Pereira
;
Leonardo Borges Chatagnier Lauretti
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Bruno Nicolau Paulino
;
Célio Fernando Figueiredo Angolini
;
Iramaia Angelica Neri-Numa
;
Eduardo Adilson Orlando
;
Juliana Azevedo Lima Pallone
;
Anderson de Souza Sant'Ana
;
Glaucia Maria Pastore
Artigo de Periódico
2020
Evaluation of rapid descriptive sensory methods with different panels in the characteristics variations of beers packaged in distinct materials
Pãmella Fronza Câmara
;
Alessandro Rangel Carolino Sales Silva
;
Marina Perbone León
;
Alessandra Costa Vilaça
;
Christiano Pedro Guirlanda
;
Victor Luiz Melo Dutra
;
Camila Argenta Fante
Artigo de Periódico
Feb-2019
Evaluation of the influence of extraction conditions on the isolation and identification of volatile compounds from cagaita (Eugenia dysenterica) using HS-SPME/GC-MS
Mauro Ramalho Silva
;
Gustavo Hernandes Bueno
;
Raquel Linhares Bello de Araújo
;
Inayara Cristina Alves Lacerda
;
Lucas Gomes de Freitas
;
Harriman Alley de Morais
;
Rodinei Augusti
;
Júlio Onésio Ferreira Melo
Artigo de Periódico
2021
Extração e análise de compostos orgânicos voláteis por SPME-HS e GC-MS – um breve referencial teórico
Yesenia Mendoza García
;
Eurico Eduardo Pinto de Lemos
;
Ana Luiza Coeli Cruz Ramos
;
Luisa Del Carmen Barrett Reina
;
Altamir Fernandes de Oliveira
;
Ana Cardoso Clemente Filha Ferreira de Paula
;
Angelita Cristine de Melo
;
Rodinei Augusti
;
Raquel Linhares Bello de Araújo
;
Júlio Onésio Ferreira Melo
Capítulo de Livro
2017
Fluorescence spectroscopy as tool for the geographical discrimination of coffees produced in different regions of Minas Gerais State in Brazil
Bruno Gonçalves Botelho
;
Leandro Soares de Oliveira
;
Adriana Silva Franca
Artigo de Periódico
2020
Food allergen labeling: compliance with the mandatory legislation in Brazil
Maria Luísa Cunha
;
Valéria Regina Martins Vieira
;
Aline Rezende Santana
;
Lucilene Rezende Anastácio
Artigo de Periódico
2017
Food safety
Rafael Djalma Chaves
;
Verônica Ortiz Alvarenga
;
Fernanda Bovo Campagnollo
;
Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla
;
Juan Martín Oteiza
;
Anderson de Souza Sant'Ana
Capítulo de Livro
25-Nov-2020
Formation of processing-induced toxicants
Maria Beatriz de Abreu Glória
;
Lilia Masson
;
Jaime Amaya-Farfan
;
Délia B. Rodriguez-Amaya
Capítulo de Livro
2018
Fórmulas para nutrição enteral padrão e modificada disponíveis no Brasil: levantamento e classificação
Maria Gabriela Castro Cardoso
;
Sarah Morais Senna Prates
;
Lucilene Rezende Anastácio
Artigo de Periódico
2020
Fractional kinetics on thermal analysis: application to lumefantrine thermal decomposition
Felipe Silva Carvalho
;
João Pedro Braga
;
Maria Betânia de Freitas Marques
;
Rita de Cássia de Oliveira Sebastião
Artigo de Periódico
2020
FTIR and chemometrics as effective tools in predicting the quality of specialty coffees
Verônica Belchior
;
Bruno Gonçalves Botelho
;
Susana Casal
;
Leandro Soares de Oliveira
;
Adriana Silva Franca
Artigo de Periódico