Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 117 to 136 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
Dec-2018Effect of ripening time on proteolysis, free amino acids, bioactive amines and texture profile of gorgonzola-type cheeseGisela de Magalhães Machado Moreira; Renata Golin Bueno Costa; Vanessa Aglaê Martins Teodoro; Junio César Jacinto de Paula; Denise Sobral; Christian Fernandes; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Nov-2019Effects of the solubility of yeast cell wall preparations on their potential prebiotic properties in dogsStephanie de Souza Theodoro; Thaila Cristina Putarov; Caroline Tiemi; Lara Mantovani Volpe; Carlos Alberto Ferreira de Oliveira; Maria Beatriz de Abreu Glória; Aulus Cavalieri CarciofiArtigo de Periódico
Apr-2018Effects of ultrasound energy density on the non-thermal pasteurization of chocolate milk beverageSara Hadass Moreira da Costa Monteiro; Eric Keven Silva; Verônica Ortiz Alvarenga; Jeremias Moraes; Mônica Queiroz de Freitas; Márcia Cristina da Silva; Renata Santana Lorenzo Raices; Anderson de Souza Sant'Ana; Maria Angela de Almeida Meireles; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
2020Energy expenditure and liver transplantation: what We know and where We areBárbara Chaves Santos; Maria Isabel Toulson Davisson Correia; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
2020Espectroscopia no infravermelho, propriedades térmicas e de cristalinidade do amido isolado de diferentes cultivares de sorgoAna Luiza Santos Vieira; Rodrigo Lassarote Lavall; Maria Aparecida Vieira Teixeira Garcia; Camila Argenta FanteCapítulo de Livro
2016Estimativa da exposição humana a mercúrio por consumo de atuns da costa litorânea brasileiraFlávia Beatriz Custódio; Arthur Magno Guedes Franco de Andrade; Aisa Dias Oliveira Del Rio; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
2016Estudo do perfil microbiológico da matéria-prima e do produto acabado de Rhamnus purshiana e Baccharis trimera obtidos de diferentes farmácias de manipulação na cidade de Divinópolis-MGDiego Pinto de Oliveira; Inayara Cristina Alves Lacerda; Marcelo José Dias Silva; Geraldo Alves da Silva; Marcelo Aparecido da SilvaArtigo de Periódico
2017Evaluating matrix effects in the analysis of polycyclic aromatic hydrocarbons from food: can these interferences be neglected for isotope dilution?Renata França Cassimiro Belo; Rafael Pissinatti; Scheilla Vitorino Carvalho de Souza; Roberto Gonçalves JunqueiraArtigo de Periódico
Jul-2017Evaluation of antitumor activity and cardiac toxicity of a bone-targeted ph-sensitive liposomal formulation in a bone metastasis tumor model in miceDiego dos Santos Ferreira; Bruno Luís Jesus de Oliveira Pinto; Vidhya Kumar; Valbert Nascimento Cardoso; Simone Odília Fernandes; Cristina Maria Souza; Geovanni Dantas Cassali; Anna Moore; David Edwin Sosnovik; Christian Taylor Farrar; Elaine Amaral Leite; Ricardo José Alves; Mônica Cristina de Oliveira; Alexander Ramos Guimarães; Peter CaravanArtigo de Periódico
Jul-2020Evaluation of fruta-do-lobo (Solanum lycocarpum St. Hill) starch on the growth of probiotic strainsAna Paula Aparecida Pereira; Leonardo Borges Chatagnier Lauretti; Verônica Ortiz Alvarenga; Bruno Nicolau Paulino; Célio Fernando Figueiredo Angolini; Iramaia Angelica Neri-Numa; Eduardo Adilson Orlando; Juliana Azevedo Lima Pallone; Anderson de Souza Sant'Ana; Glaucia Maria PastoreArtigo de Periódico
2020Evaluation of rapid descriptive sensory methods with different panels in the characteristics variations of beers packaged in distinct materialsPãmella Fronza Câmara; Alessandro Rangel Carolino Sales Silva; Marina Perbone León; Alessandra Costa Vilaça; Christiano Pedro Guirlanda; Victor Luiz Melo Dutra; Camila Argenta FanteArtigo de Periódico
Feb-2019Evaluation of the influence of extraction conditions on the isolation and identification of volatile compounds from cagaita (Eugenia dysenterica) using HS-SPME/GC-MSMauro Ramalho Silva; Gustavo Hernandes Bueno; Raquel Linhares Bello de Araújo; Inayara Cristina Alves Lacerda; Lucas Gomes de Freitas; Harriman Alley de Morais; Rodinei Augusti; Júlio Onésio Ferreira MeloArtigo de Periódico
2021Extração e análise de compostos orgânicos voláteis por SPME-HS e GC-MS – um breve referencial teóricoYesenia Mendoza García; Eurico Eduardo Pinto de Lemos; Ana Luiza Coeli Cruz Ramos; Luisa Del Carmen Barrett Reina; Altamir Fernandes de Oliveira; Ana Cardoso Clemente Filha Ferreira de Paula; Angelita Cristine de Melo; Rodinei Augusti; Raquel Linhares Bello de Araújo; Júlio Onésio Ferreira MeloCapítulo de Livro
2017Fluorescence spectroscopy as tool for the geographical discrimination of coffees produced in different regions of Minas Gerais State in BrazilBruno Gonçalves Botelho; Leandro Soares de Oliveira; Adriana Silva FrancaArtigo de Periódico
2020Food allergen labeling: compliance with the mandatory legislation in BrazilMaria Luísa Cunha; Valéria Regina Martins Vieira; Aline Rezende Santana; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
2017Food safetyRafael Djalma Chaves; Verônica Ortiz Alvarenga; Fernanda Bovo Campagnollo; Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla; Juan Martín Oteiza; Anderson de Souza Sant'AnaCapítulo de Livro
25-Nov-2020Formation of processing-induced toxicantsMaria Beatriz de Abreu Glória; Lilia Masson; Jaime Amaya-Farfan; Délia B. Rodriguez-AmayaCapítulo de Livro
2018Fórmulas para nutrição enteral padrão e modificada disponíveis no Brasil: levantamento e classificaçãoMaria Gabriela Castro Cardoso; Sarah Morais Senna Prates; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
2020Fractional kinetics on thermal analysis: application to lumefantrine thermal decompositionFelipe Silva Carvalho; João Pedro Braga; Maria Betânia de Freitas Marques; Rita de Cássia de Oliveira SebastiãoArtigo de Periódico
2020FTIR and chemometrics as effective tools in predicting the quality of specialty coffeesVerônica Belchior; Bruno Gonçalves Botelho; Susana Casal; Leandro Soares de Oliveira; Adriana Silva FrancaArtigo de Periódico