Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 130 to 149 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2017Fluorescence spectroscopy as tool for the geographical discrimination of coffees produced in different regions of Minas Gerais State in BrazilBruno Gonçalves Botelho; Leandro Soares de Oliveira; Adriana Silva FrancaArtigo de Periódico
2020Food allergen labeling: compliance with the mandatory legislation in BrazilMaria Luísa Cunha; Valéria Regina Martins Vieira; Aline Rezende Santana; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
2017Food safetyRafael Djalma Chaves; Verônica Ortiz Alvarenga; Fernanda Bovo Campagnollo; Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla; Juan Martín Oteiza; Anderson de Souza Sant'AnaCapítulo de Livro
25-Nov-2020Formation of processing-induced toxicantsMaria Beatriz de Abreu Glória; Lilia Masson; Jaime Amaya-Farfan; Délia B. Rodriguez-AmayaCapítulo de Livro
2018Fórmulas para nutrição enteral padrão e modificada disponíveis no Brasil: levantamento e classificaçãoMaria Gabriela Castro Cardoso; Sarah Morais Senna Prates; Lucilene Rezende AnastácioArtigo de Periódico
2020Fractional kinetics on thermal analysis: application to lumefantrine thermal decompositionFelipe Silva Carvalho; João Pedro Braga; Maria Betânia de Freitas Marques; Rita de Cássia de Oliveira SebastiãoArtigo de Periódico
2020FTIR and chemometrics as effective tools in predicting the quality of specialty coffeesVerônica Belchior; Bruno Gonçalves Botelho; Susana Casal; Leandro Soares de Oliveira; Adriana Silva FrancaArtigo de Periódico
Jan-2019Ginger (Zingiber officinale rosc.) ameliorated metabolic and inflammatory dysfunction induced by high-refined carbohydrate-containing diet in miceCintia Tabaral Oliveira; Débora Romualdo Lacerda; Marina Campos Zicker; Laís Bhering Martins; Mauro Martins Teixeira; Raquel Linhares Bello de Araújo; Adaliene Versiani Matos FerreiraArtigo de Periódico
May-2019Gorduras totais em alimentos processados comercializados em Minas GeraisAlice Reis Rodrigues; Claudia Aparecida de Oliveira e Silva; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Evento
2020Greek yogurt with added sorghum flours: antioxidant potential and sensory acceptanceFernanda Cristina Esteves de Oliveira; Jovana Pontelo Pontes; Valéria Aparecida Vieira Queiroz; Elder Felipe Silva Roncheti; Victor Luiz Melo Dutra; Vinícius Tadeu da Veiga Correia; Andreza Angélica FerreiraArtigo de Periódico
2022Growth behavior of low populations of Listeria monocytogenes on fresh-cut mango, melon and papaya under different storage temperaturesWinnie Alencar Luciano; Sholeem Griffin; Geany Targino de Souza Pedrosa; Verônica Ortiz Alvarenga; Vasilis Valdramidis; Marciane MagnaniArtigo de Periódico
2022Growth potential of three strains of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in Frescal and semi-hard artisanal Minas microcheeses: Impact of the addition of lactic acid bacteria with antimicrobial activityFernanda B. Campagnollo; Geany Targino de Souza Pedrosa; Bruna A. Kamimura; Marianna Miranda Furtado; Rafaela C. Baptista; Henry M. Nascimento; Verônica Ortiz Alvarenga; Marciane Magnani; Anderson de Souza Sant'anaArtigo de Periódico
Jul-2020Hopfield neural network-based algorithm applied to differential scanning calorimetry data for kinetic studies in polymorphic conversionBárbara Caroline Rodrigues de Araujo; Felipe Silva Carvalho; Maria Betânia de Freitas Marques; João Pedro Braga; Rita de Cássia de Oliveira SebastiãoArtigo de Periódico
2016Imagens digitais no estudo do envelhecimento do queijo minas frescal: um estudo comparativo sobre diferentes embalagensAmanda Ribeiro de Jesus; Ana Clara Vidotti; Angela Maria Fernandes; Demétrius Dias Caldas Lopes; Fernanda Maria Vitor Silva; Janice Dos Santos Graciano; Khenya Miranda Strumia; Bruno Gonçalves Botelho; Cristina Fantini MirandaArtigo de Periódico
Sep-2020Impact of carrier agents and temperature during storage of dry inocula of Salmonella enterica: a contribution to the validation of low water activity foods processing interventionsMarianna Miranda Furtado; Beatriz Severino da Silva; César Faviero; Verônica Ortiz Alvarenga; Anderson de Souza Sant'AnaArtigo de Periódico
Jul-2018Impact of partial and total replacement of milk by water-soluble soybean extract on fermentation and growth parameters of kefir microorganismsAna Paula Norberto; Anderson de Souza Sant'Ana; Regiane Pandolfo Marmentini; Priscila Hoffmann Carvalho; Fernanda Bovo Campagnollo; Humberto Hissashi Takeda; Tânia Maria Alberte; Ramon da Silva Rocha; Adriano Gomes Cruz; Verônica Ortiz AlvarengaArtigo de Periódico
2018Impact of unit operations from farm to fork on microbial safety and quality of foodsVerônica Ortiz Alvarenga; Fernanda Bovo Campagnollo; Leonardo do Prado-Silva; Claudia Nakamura Horita; Magdevis Yanet Rodríguez-Caturla; Eliene Penha Rodrigues Pereira; Aline Crucello; Anderson de Souza Sant'AnaCapítulo de Livro
Nov-2020Impact of whey protein/surfactant mixture and oil type on the gastrointestinal fate of emulsions: ingredient engineeringAndresa Gomes; Ana Letícia Rodrigues Costa Lelis; Dayane Dias Cardoso; Guilherme de Figueiredo Furtado; Rosiane Lopes da CunhaArtigo de Periódico
Jan-2019In vitro and in silico studies of antioxidant activity of 2-thiazolylhydrazone derivativesVinícius Gonçalves Maltarollo; Marina Ferrara de Resende; Thales Kronenberger; Cleudiomar Inácio Lino; Maria Clara Pinheiro Duarte Sampaio; Maira Galdino da Rocha Pitta; Moacyr Jesus Barreto de Melo Rêgo; Renata Adriana Labanca; Renata Barbosa de OliveiraArtigo de Periódico
1-May-2021In vitro bioaccessibility of amino acids and bioactive amines in 70% cocoa dark chocolate: what you eat and what you getBruno Martins Dala-Paula; Valterney Lima Deus; Olga Luisa Tavano; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico