Skip navigation
Portal do Governo Brasileiro
Atualize sua Barra de Governo
Presentation
Communities and Collections
Policy
Instructions to authors
Help
Sign on to:
My DSpace
Receive email
updates
Edit Profile
Repositório Institucional da UFMG
Browsing by Author Hugo Calixto Fonseca
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
title
issue date
submit date
???browse.sort-by.type???
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 1 to 20 of 25
next >
Issue Date
Title
Author(s)
Type
Oct-2016
Aproveitamento de soro de leite na elaboração de bebida láctea fermentada adicionada de coquinho azedo (Butia capitata)
Ana Carolina Santos Rocha
;
João Pedro Antunes Lopes
;
Fabiane Neves Silva
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Carla Adriana Ferreira Durães
;
Igor Viana Brandi
Artigo de Evento
2023
Avaliação de compostos fenólicos em diferentes acessos do fruto Butia Capitata
Juliana Froés Pirópo de Oliveira
;
Lucas André Xavier da Silva
;
Juliana Pinto de Lima
;
Rubia Santos Fonseca
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Gabriel Sthefano Lourenço Pereira
Artigo de Evento
2017
Avaliação sensorial de queijo mascarpone saborizados com frutos do cerrado
Maria Luiza Duarte Fonseca
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Mariuze Loyanny Pereira Oliveira
;
Karolina Soares da Silva
;
Ana Flávia Campos Santos
;
Lenita Sena de Assis
;
Crisberg Luan Marques da Silva
;
Claudia Regina Vieira
Artigo de Evento
23-Dec-2022
Caracterização do cajuzinho-do-cerrado (Anacardium humile): aspectos físicos-químicos e funcionais
Poliane Batista Santos
Dissertação
2-Dec-2020
Convective drying of Butia capitata pulp: effect of air temperature on kinetic and quality parameters
Leandro Levate Macedo
;
Jefferson Luiz Gomes Corrêa
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Cíntia da Silva Araújo
;
Wallaf Costa Vimercati
;
Rômulo Marçal Gandia
Artigo de Periódico
2021
Desenvolvimento de barras alimentícias utilizando misturas de frutas desidratadas
Milton Nobel Cano-Chauca
;
Daniela Silva Rodrigues
;
Adriana Gonçalves Freitas
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Kelem Silva Fonseca
Capítulo de Livro
9-Aug-2020
Effect of maturation stage on the physical-chemical composition and bioactive compounds of Solanum granosos-leprosum Dunal fruits
Leandro Levate Macedo
;
Cíntia da Silva Araújo
;
Daiana Ribeiro Vilela
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Nádjla Miranda Vilela Goulart
;
Eduardo Valério de Barros Vilas Boas
Artigo de Periódico
2020
Growth, viability, and post-acidification of Lactobacillus plantarum in bovine transition milk
Hugo Calixto Fonseca
;
Eduardo Robson Duarte
;
Lívia Caroliny Almeida Santos Souza
;
Emanuelly Gomes Alves Mariano
;
Ana Clarissa dos Santos Pires
;
Tatiana Santos Lima
;
Maximiliano Soares Pinto
Artigo de Periódico
9-Oct-2021
Lactiplantibacillus plantarum CCMA 0743 and Lacticaseibacillus paracasei subsp. paracasei LBC-81 metabolism during the single and mixed fermentation of tropical fruit juices
Hugo Calixto Fonseca
;
Dirceu de Sousa Melo
;
Cíntia Lacerda Ramos
;
Disney Ribeiro Dias
;
Rosane Freitas Schwan
Artigo de Periódico
2023
New formulations of fermented milk drinks with fruit pulp added: physicochemical characteristics during storage and nutritional profile
Handray Fernandes de Souza
;
Lara Aguiar Borges
;
Gabriela da Rocha Lemos Mendes
;
Carla Adriana Ferreira Durães
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Sarah Caroline Oliveira de Souza Boitrago
;
Jéssica Santos Leal
;
Sildimar Rodrigues Ferreira
;
William James Nogueira Lima
;
Eliana Setsuko Kamimura
;
Igor Viana Brandi
Artigo de Periódico
2023
Parâmetros de qualidade de óleos de pequi produzidos na região norte-mineira
Pedro Vitor de Souza Silva
;
Jefferson Fernandes Soares
;
José Fábio Soares
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Caroline Liboreiro Paiva
;
Juliana Pinto de Lima
Capítulo de Livro
2023
Parâmetros de qualidade de óleos de pequi produzidos na região norte-mineira
Pedro Vitor de Souza Silva
;
Jefferson Fernandes Soares
;
José Fábio Soares
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Caroline Liboreiro Paiva
;
Juliana Pinto de Lima
Artigo de Evento
2-Jul-2021
Perfil físico-químico de queijos artesanais do Norte de Minas Gerais
Lilian Ferreira Neves
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Mariuze Loyanny Pereira Oliveira
;
Cintya Neves de Souza
;
Grayce Laiz Lima Silveira Durães
;
Eduardo Robson Duarte
;
Marcelo Resende de Souza
Artigo de Periódico
Apr-2020
Physicochemical, rheological, microbiological and sensory properties of newly developed coffee flavored kefir
Wallaf Costa Vimercati
;
Cíntia da Silva Araújo
;
Leandro Levate Macedo
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Jéssica Sousa Guimarães
;
Luiz Ronaldo de Abreu
;
Sandra Maria Pinto
Artigo de Periódico
15-May-2020
Probiotic properties of lactobacilli and their ability to inhibit the adhesion of enteropathogenic bacteria to Caco-2 and HT-29 cells
Hugo Calixto Fonseca
;
Dirceu de Sousa Melo
;
Cíntia Lacerda Ramos
;
Disney Ribeiro Dias
;
Rosane Freitas Schwan
Artigo de Periódico
2021
Processamento térmico do leite: termização, pasteurização e UHT
Cintia da Silva Araújo
;
Wallaf Costa Vimercati
;
Leandro Levate Macedo
;
Raquel Reis Lima
;
Cíntia Tomaz Sant'Ana
;
Solciaray Cardoso Soares Estefan de Paula
;
Magno Fonseca Santos
;
Hygor Lendell Silva de Souza
;
Pedro Henrique Alves Martins
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Ramon Ramos de Paula
Capítulo de Livro
2017
Processo fermentativo do suco de mangaba (hancornia speciosa) por lactobacillus casei
Hugo Calixto Fonseca
;
Emanuelly Gomes Alves Mariano
;
Grazielle Layanne Mendes Santos
;
Larissa Bessa Fernandes
;
Adair da Silva Santos Filho
Artigo de Periódico
2021
Propriedades físico-químicas da polpa de tamarillo (Solanum betaceum) e sua aplicabilidade na elaboração de sorvetes
Cláudia Maciel Fernandino
;
Adriano Tertuliano Nepomuceno
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Rejiane Avelar Bastos
;
Juliana Pinto de Lima
Artigo de Periódico
2017
Queijo tipo mascarpone sabor "pequi"
Maria Luiza Duarte Fonseca
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Mariuze Loyane p. Oliveira
;
Karolina Soares da Silva
;
Ana Flávia Campos Santos
;
Lenita Sena de Assis
;
Crisberg Luan Marques da Silva
;
Claudia Regina Vieira
Artigo de Evento
18-Sep-2021
Selection and molecular identification of lactic acid bacteria with probiotic potential from girolando calves raised in a semiarid region
Eduardo Robson Duarte
;
Vanessa de Araújo Veloso
;
Aniele de Cássia Rodrigues Veloso
;
Fernanda Guimarães
;
Hugo Calixto Fonseca
;
Danielle Soares Malveira
;
Thiago Gomes dos Santos Braz
;
Maximiliano Soares Pinto
Artigo de Periódico