Browsing by Author Hugo Calixto Fonseca

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Oct-2016Aproveitamento de soro de leite na elaboração de bebida láctea fermentada adicionada de coquinho azedo (Butia capitata)Ana Carolina Santos Rocha; João Pedro Antunes Lopes; Fabiane Neves Silva; Hugo Calixto Fonseca; Carla Adriana Ferreira Durães; Igor Viana BrandiArtigo de Evento
2017Avaliação sensorial de queijo mascarpone saborizados com frutos do cerradoMaria Luiza Duarte Fonseca; Hugo Calixto Fonseca; Mariuze Loyanny Pereira Oliveira; Karolina Soares da Silva; Ana Flávia Campos Santos; Lenita Sena de Assis; Crisberg Luan Marques da Silva; Claudia Regina VieiraArtigo de Evento
2-Dec-2020Convective drying of Butia capitata pulp: effect of air temperature on kinetic and quality parametersLeandro Levate Macedo; Jefferson Luiz Gomes Corrêa; Hugo Calixto Fonseca; Cíntia da Silva Araújo; Wallaf Costa Vimercati; Rômulo Marçal GandiaArtigo de Periódico
9-Aug-2020Effect of maturation stage on the physical-chemical composition and bioactive compounds of Solanum granosos-leprosum Dunal fruitsLeandro Levate Macedo; Cíntia da Silva Araújo; Daiana Ribeiro Vilela; Hugo Calixto Fonseca; Nádjla Miranda Vilela Goulart; Eduardo Valério de Barros Vilas BoasArtigo de Periódico
2020Growth, viability, and post-acidification of Lactobacillus plantarum in bovine transition milkHugo Calixto Fonseca; Eduardo Robson Duarte; Lívia Caroliny Almeida Santos Souza; Emanuelly Gomes Alves Mariano; Ana Clarissa dos Santos Pires; Tatiana Santos Lima; Maximiliano Soares PintoArtigo de Periódico
Apr-2020Physicochemical, rheological, microbiological and sensory properties of newly developed coffee flavored kefirWallaf Costa Vimercati; Cíntia da Silva Araújo; Leandro Levate Macedo; Hugo Calixto Fonseca; Jéssica Sousa Guimarães; Luiz Ronaldo de Abreu; Sandra Maria PintoArtigo de Periódico
15-May-2020Probiotic properties of lactobacilli and their ability to inhibit the adhesion of enteropathogenic bacteria to Caco-2 and HT-29 cellsHugo Calixto Fonseca; Dirceu de Sousa Melo; Cíntia Lacerda Ramos; Disney Ribeiro Dias; Rosane Freitas SchwanArtigo de Periódico
2017Processo fermentativo do suco de mangaba (hancornia speciosa) por lactobacillus caseiHugo Calixto Fonseca; Emanuelly Gomes Alves Mariano; Grazielle Layanne Mendes Santos; Larissa Bessa Fernandes; Adair da Silva Santos FilhoArtigo de Periódico
2017Queijo tipo mascarpone sabor "pequi"Maria Luiza Duarte Fonseca; Hugo Calixto Fonseca; Mariuze Loyane p. Oliveira; Karolina Soares da Silva; Ana Flávia Campos Santos; Lenita Sena de Assis; Crisberg Luan Marques da Silva; Claudia Regina VieiraArtigo de Evento
Feb-2018Seleção de bactérias láticas com potencial probiótico provenientes do leite de transição bovino fermentadoFernanda Guimarães; Vanessa de Araújo Veloso; Danielle Soares Malveira; Hugo Calixto Fonseca; Maximiliano Soares Pinto; Roberta Torres Careli; Eduardo Robson DuarteArtigo de Periódico
2016Uso da cinza da casca de arroz na adsorção de cromo hexavalenteHugo Calixto Fonseca; Silvana Calixto Fonseca; Cláudia Aparecida Fernandes PereiraArtigo de Periódico
2017Utilização de óleo de buriti na elaboração de queijo tipo mascarponeKarolina Soares da Silva; Hugo Calixto Fonseca; Mariuze Loyane Oliveira; Maria Luiza Duarte Fonseca; Ana Flávia Campos Santos; Lenita Sena de Assis; Crisberg Luan Marques da Silva; Claudia Regina VieiraArtigo de Evento