Browsing by Department FAR - DEPARTAMENTO DE ALIMENTOS

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 193 to 212 of 302 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2020Obtenção e caracterização de vinagre de manga pelo método de acetificação de OrleansCosme Damião Barbosa; Elaine Cristina da Costa; Isabella Maciel Costa; Inayara Cristina Alves Lacerda; Evelyn de Souza Oliveira LopesArtigo de Periódico
Nov-2020Occurrence and enumeration of rope-producing spore forming bacteria in flour and their spoilage potential in different bread formulationsAna Paula Maciel Pereira; Graziele Cristina Stradiotto; Luísa Freire; Verônica Ortiz Alvarenga; Aline Crucello; Leticia Lauandos Pozza Morassi; Fabiana P. Silva; Anderson de Souza Sant'AnaArtigo de Periódico
Nov-2020Ohmic heating technology in dulce de leche: physical and thermal profile, microstructure, and modeling of crystal size growthRamon Silva; Ramon Silva Rocha; Jonas de Toledo Guimarães; Celso Fasura Balthazar; Gustavo Luis de Paiva Anciens Ramos; Hugo Scudino; Tatiana Colombo Pimentel; Érica de Melo Azevedo; Márcia Cristina da Silva; Rodrigo Nunes Cavalcanti; Verônica Ortiz Alvarenga; Maria Carmela Kasnowski Holanda Duarte; Erick Almeida Esmerino; Mônica Queiroz de Freitas; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
2020Optimization of extraction conditions of volatile compounds from pequi peel (caryocar brasiliense camb.) using hs-spmeBárbara Oliveira Santos; Rodinei Augusti; Júlio Onésio Ferreira Melo; Jacqueline Aparecida Takahashi; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Periódico
Oct-2021Organização e gestão do setor de alimentação coletiva no pós-COVID-19: desafios e perspectivasMarlene Azevedo Magalhães Monteiro; Gilberto Simeone Henriques; Maria Aparecida Vieira Teixera GarciaArtigo de Periódico
Aug-2018Otimização das condições de extração dos compostos voláteis de cagaita (Eugenia dysenterica) empregando-se a HS-SPME/CG-MSMauro Ramalho Silva; Inayara Cristina Alves Lacerda; Rodinei Augusti; Amauri Geraldo de Souza; Júlio Onésio Ferreira Melo; Raquel Linhares Bello de AraújoArtigo de Evento
2017Overview of proficiency testing provision in pharmaceutical area in Brazil and an educational scheme for determining mefenamic acid in raw materialsCarlos Eduardo de Oliveira Pereira; Mateus Araújo Castro e Souza; Gerson Antônio Pianetti; Scheilla Vitorino Carvalho de SouzaArtigo de Periódico
2022Oxidative stress and phenylketonuria: an integrative reviewAna Luiza Coeli Cruzramos; Roberto Cesar Santos de Sousa; Elaine Carvalho Minighin; Lorena Thais Souza Dias; Renata Adriana Labanca; Júlio Onésio Ferreira Melo; Raquel Linhares Bello de AraujoArtigo de Periódico
2019Óleo de coco extravirgem: alterações físico-químicas e sensoriais acarretadas pela fritura e por diferentes condições de armazenamentoMariana Nunes de Lima Emídio; Ludmila Fernanda Souza de Oliveira; Lúcia Helena Esteves dos Santos Laboissière; Marina Campos Zicker; Renata Adriana LabancaCapítulo de Livro
2017Parâmetros de desempenho em método UHPLC-UV para quantificação de aminoácidos livres e aminas bioativas em queijos mussarela, prato, parmesão e gorgonzolaGisela de Magalhães Machado Moreira; Denise Sobral; Renata Golin Bueno Costa; Junio César Jacinto de Paula; Christian Fernandes; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Periódico
Jun-2020Pasteurization of passion fruit Passiflora setacea pulp to optimize bioactive compounds retentionBeatriz Alejandra Ortega Sanchez; Sonia Maria Costa Celestino; Maria Beatriz de Abreu Glória; Isadora Costa Celestino; María Isabel Ordóñez Lozada; Samuel Dias Araújo Júnior; Ernandes Rodrigues de Alencar; Lívia de Lacerda de OliveiraArtigo de Periódico
2019Peixe bonito assado: um caso de surto de intoxicação por histaminaEmy Takemoto; Patrícia Rossi Moriconi; Elaine Marra de Azevedo Mazon; Regina Sorrentino Minazzi Rodrigues; Maria Beatriz de Abreu Glória; Ana Marian Solbiati Pinotti; Eunice Retroz BernardesArtigo de Periódico
May-2019Perfil e teores de aminas bioativas livres em farinhas de origem animalDouglas Evangelista Braga; Audecir Giombelli; Maria Beatriz de Abreu GlóriaArtigo de Evento
2021Perfil químico da farinha extrusada de sorgo do genótipo BRS 305 por paper sprayVinícius Tadeu da Veiga Correia; Danielle Fátima D'angelis; Maria Clara Coutinho Macedo; Ana Luiza Coeli Cruz Ramos; Ana Luiza Santos Vieira; Valéria Aparecida Vieira Queiroz; Rodinei Augusti; Andreza Angélica Ferreira; Camila Argenta Fante; Júlio Onésio Ferreira MeloArtigo de Periódico
2020Perfil químico de amêndoas de cacau por espectrometria de massas com ionização por paper sprayAfonso Henrique de Oliveira Júnior; Ana Luiza Coeli Cruz Ramos; Mayara Neves Santos Guedes; Miriã Cristina Pereira Fagundes; Rodinei Augusti; Júlio Onésio Ferreira Melo; Henrique de Oliveira Prata Mendonça; Raquel Linhares Bello de Araújo; Luisa Del Carmen Barrett ReinaCapítulo de Livro
2016Pesticides in honey: a review on chromatographic analytical methodsPatrícia Amaral Souza Tette; Letícia Rocha Guidi; Maria Beatriz de Abreu Glória; Christian FernandesArtigo de Periódico
Jul-2020Pharmaceutical and biomedical applications of native and modified starch: a reviewMaria Aparecida Vieira Teixeira Garcia; Cleverson Fernando Garcia; André Augusto Gomes FaracoArtigo de Periódico
2017Phenolic acids and flavonoids of peanut by-products: antioxidant capacity and antimicrobial effectsAdriano Costa de Camargo; Marisa Aparecida Bismara Regitano-d'Arce; Gabriela Boscariol Rasera; Solange Guidolin Canniatti-Brazaca; Leonardo do Prado-Silva; Verônica Ortiz Alvarenga; Anderson de Souza Sant'Ana; Fereidoon ShahidiArtigo de Periódico
Apr-2018Physical hazards in dairy products: incidence in a consumer complaint website in BrazilRicardo dos Santos Aguiar; Erick Almeida Esmerino; Ramon Silva Rocha; Tatiana Colombo Pimentel; Verônica Ortiz Alvarenga; Mônica Queiroz de Freitas; Márcia Cristina da Silva; Anderson de Souza Sant'Ana; Adriana Cristina de Oliveira Silva; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico
Jun-2018Physicochemical changes and microbial inactivation after high-intensity ultrasound processing of prebiotic whey beverage applying different ultrasonic power levelsJonas Toledo Guimarães; Eric Keven Silva; Verônica Ortiz Alvarenga; Ana Letícia Rodrigues Costa Lelis; Rosiane Lopes da Cunha; Anderson de Souza Sant'Ana; Monica Queiroz Freitas; Maria Angela de Almeida Meireles; Adriano Gomes da CruzArtigo de Periódico